116 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroenraspcitroenschilgemalen komijngemberhoningkaneelkikkererwtenkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadkurkumamuntolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode chilipepertahinuivruchtensapwaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Gekruide abrikoos-lamsspiesjes

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamslappen, magere yoghurt, munt, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Grote garnalen met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, garnalen, gember, ketoembar, knoflook, kurkuma, lente ui, ongezouten pindas en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Exotische aardappelsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, vastkokende aardappel en zout

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Snack of tussendoortje uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Aloo tikkis

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, citroensap, citroenschil, doperwten, geelwortelpoeder, gember, knoflook, koriander, plantaardige olie, semolina, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse tuinbonensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tuinbonen, verse koriander, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Briks met krab

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gemalen komijn, harissa, knoflook, krab, krabvlees, rode spaanse peper, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, warka, zeezout, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche / frituur
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Pikante meiknolletjes

Ingrediënten:
appelazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde anchopeper, ingemaakte citroenen, kardemom, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, meiknolletjes, olijfolie, rode chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Snack of tussendoortje uit De Smaakbijbel:

Olijven met korianderzaad

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde oregano, groene olijven, knoflook, korianderzaad, olijfolie en peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met boerenkool em sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boerenkool, citroenrasp, citroensap, dragon, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, tomaten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Chermoula / Marinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gember, griekse yoghurt, knoflook, koriander, korianderkorrels, mild chilizout, munt, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelrasp en tomaten

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux olives - Kip met olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, gezouten citroen, groene olijven, kip, knoflook, koriander, peper, roodbruine marokkaanse olijven, saffraanpoeder, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chermoula

Ingrediënten:
citroensap, ingelegde citroenschil, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode chilipeper, saffraanpoeder, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwarteleitjes

Ingrediënten:
bloemkool, bruine amandelen, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroenschil, knoflook, kwarteleitjes, laurier, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, selderijknol, tahinpasta, ui en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gambas rojas a la plancha - rode garnalen a la plancha

Ingrediënten:
avocado, citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, groene chilipeper, knoflook, moscatelazijn, olijfolie, rode garnalen, suiker, verse koriander, wittewijnazijn en zoete wittewijnazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Calamari van de barbecue

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogd bieslook, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gemalen koriander, honing, knoflook, paprikapoeder, pijlinktvis, rode paprika, tomaten en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Yoghurt-platbrood met gort en paddestoelen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, gedroogde porcini, geklaarde boter, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, kastanjechampignons, knoflook, koriander, olijfolie, parelgort, peterselie, shiitake, tijm, volkorenmeel, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Haal meer recepten op...