54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotereikippenbouillonknoflookkruidenkruidnagellauriermaïzenaolieolijfoliepeperpeterselierode wijnrunderbouillonsaliesjalottomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Crumbles en gratins

Recept uit Crumbles en gratins:

Crumble met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, geitenkaas, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rozemarijn, slagroom, tijm en tomaat

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Boniter met ui en tomaat

Ingrediënten:
bloem, boniterfilet, laurierblad, olijfoliedressing, tomaat, tuinkruiden, ui, verse tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Namaak-schildpadsoep

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, foelie, kalfskopvlees, laurierblad, madera, mager rookspek, marjolein, peperkorrels, peterselie, rozemarijn, selderij, tijm, tomaat, truffel en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Pastataart

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, broodkruimels, conchiglie, ei, kruiden, melk, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, rigatoni, suiker, ui, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Hertenbout met paddestoelen - ciervo a la motañesa

Ingrediënten:
bloem, hertenbout, knoflook, laurierblad, olijfolie, paddestoelen, peper, rode wijn, rookspek, rozemarijn, serranoham, sjalot, tijm, tomaat, verse peterselie, vleesbouillon, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookt spek, knoflook, opzouten, peper, rozemarijn, tijm, tomaten, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met topping van verse kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, boter, ei, karnemelk, koriander, maïsmeel, maïzena, munt, natriumbicarbonaat, olie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Pasta e fagioli

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, borlottibonen, durum tarwemeel, extra vergine olijfolie, grano duro meel, groene paprika, knoflook, tomaat, tuinkruiden en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gestoofd konijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bospeen, droge witte wijn, gehakt, tomaat, kippenbouillon, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, paddenstoelen, rozemarijn, salieblaadjes, sjalotten, bleekselderij, tijm, ui, winterwortel en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Ratatouille-gratin

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, courgette, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, pijnappelpitten, rode paprika, rozemarijn, rucola, suiker, tijm, tomaten, water en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kabeljauw met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroenkruid, courgette, droge witte wijn, frituurvet, groene kruiden, grof zeezout, kabeljauwfilet met huid, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rozemarijn, spaanse peper, tijm, tomaten, tomatensap, ui, vastkokende aardappels en zoete paprika

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Stukjes vis met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kruiden, tomaat, verse basilicum, visfilet, witte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Hammousse

Ingrediënten:
bloem, bouillon, gekookte ham, gelatine, melk, room, tomaten, tuinkruiden en vetstof

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tong met ui, tomaat en witte wijn

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsmergpijp, kruiden, olijfolie, rundertong, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Maccheronitimbaal 'de tijgerkat'

Ingrediënten:
bechamelsaus, beenham, bleekselderij, bloem, boter, ei, kaneel, kippenlever, kippenpoot, knoflook, kwartelei, laurier, maccheroni, marsala, olijfolie, rauwe ham, rode wijn, salami felino, suiker, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige taarten, pasteien en pizza’s / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Peulvruchten en vlees met een knapperige korst

Ingrediënten:
bloem, fijn broodkruim, gans, ganzenvet, geweekte witte bonen, gezouten varkensvlees, knoflook, knoflookworstjes, kruiden, kruidnagel, lamsschouder, laurier, peterselie, reuzel, rode wijn, tijm, tomaten, ui, varkenspoot, varkenszwoerd, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / gevogelte / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hollandse bouillabaisse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, dorade, griet, harder, knoflook, laurier, prei, rode poon, rozemarijn, schol, slagroom, tarbot, tijm, tomaten, tomatensap, ui, venkel, vis, witte wijn, wortel, zeeduivel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Mini-pizza's

Ingrediënten:
bloem, gist, knoflook, kruiden, mozzarella, olijfolie, tomaat, ui, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gebakken zeebliek met sherrysalsa

Ingrediënten:
bloem, gemalen zwarte peper, kleine visjes, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, rode peper, sjalot, tomaat, kruiden, witbroodkruim, zeebliek, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Haal meer recepten op...