127 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijboterdillegroentebouillonkippenbouillonknoflookmuntolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepijnboompittenrisottorijstrode paprikarode uisaffraantomaattomatenpureewaterwitte wijnzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / avondmaal uit Tomaten:

Griekse gevulde tomaten

Ingrediënten:
dille, munt, gladde peterselie, ui, langkorrelige rijst, olijfolie, tl geraspte citroenschil, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Vissoep met chorizo

Ingrediënten:
bladpeterselie, chorizoworstjes, citroen, garnaal, gerookt paprikapoeder, laurierblaadjes, olijfolie, risottorijst, rode paprika, knoflook, tomaten, ui, witvisfilet en 
zout en peper

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, boter, parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, tomaat, risottorijst, sjalot, bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, granaatappelmelasse, munt, olijfolie, risottorijst, tomaat, tomaten, ui, wijnbladeren, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Saffraanrijstkoekjes

Ingrediënten:
bloem, calasparrarijst, citroen, droge sherry, fino sherry, gerookt paprikapoeder, ham, jamón, kippenbouillon, knoflook, manchego, mayonaise, olijfolie, paellarijst, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, saffraandraadjes, tomatenpasta, verse bladpeterselie, zoet paprikapoeder en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Kedgeree

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bladpeterselie, citroen, ei, geelwortelpoeder, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, karnemelk, laurier, pimentbessen, puy-linzen, ui en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zeevruchtenrisotto

Ingrediënten:
carnaroli rijst, citroenschil, droge witte wijn, gamba's, knoflook, kokkels, mosselen, olijfolie, peper, pijlinktvis, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, wortel, zeekat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Spaans koken:

Paella

Ingrediënten:
citroen, diepvriesdoperwtjes, fruits de mer, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, kurkuma, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, salami en ui

Keuken:
Spaans
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Harira Marrakchia

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, citroen, dadels, honingkoekjes, kikkererwten, koriander, lam, kip of kalf, linzen, peterselie, rijst, saffraan, tomaat, tuinbonen en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Risottoballetjes met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kastanjechampignons, knoflook, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, risottorijst, rode paprika, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Balik çorbasi - Vissoep

Ingrediënten:
aardappel, citroen, knolselderij, peen, peper, peterselie, rijst, ui, water, witvis en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Zwarte risotto

Ingrediënten:
citroenschil, droge witte wijn, mossel, olijfolie, peper, peterselie, risottorijst, ui, vermout, zeekat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / rijst
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Natte visrijst - arroz al marinera

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, spaanse ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Paddenstoelen-garnalenrijst

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, bosui, cantharel, citroen, fino sherry, kerstomaat, knoflook, laurierblad, oesterzwam, olijfolie, paellarijst, peterseliestengels, selderijstengel, spaanse ui, steurgarnaal, venkelknol, verse bladpeterselie, witte ui, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gedroogde munt, gemalen piment, granaatappelmelasse, groentebouillon, komijn, kruidnagelpoeder, munt, olijfolie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, sjalot, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...