Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgetteeigroenteknoflookkorianderlaurierolieolijfoliepeperpeterselierode paprikasuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Ossentong in madeirasaus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citrusvinaigrette, groentebouillon, harde kaas, madeira, ossentong, parijse champignons, sjalot, spinazie en tomatenpuree

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Beurre café de Paris

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, cayennepeper, citroensap, cognac, gedroogde provencaalse kruiden, kappertjes, kerriepoeder, mild paprikapoeder, mosterd, peterselie, sjalot, tomatenpuree en worcestershiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / samengestelde boter
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Gevulde inktvis met bruschetta

Ingrediënten:
basilicum, champignon, ciabattabrood, citroen, citroensap, half-om-halfgehakt, kerstomaat, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pijlinktvis, ricotta, sjalot, tomatenpuree en ui

Keuken:
Noord-Amerikaans / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / hartige hapjes / vis
Een recept uit Karin Luiten - Zonder pakjes & zakjes - 2

Recept uit Zonder pakjes & zakjes - 2:

Jachtsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, kastanjechampignons, peterselie, runderbouillon, sjalot, tomatenpuree en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Saus van rivierkreeftjes

Ingrediënten:
boter, cognac, peper, rivierkreeftjes, sjalot, slagroom, tomatenpuree, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Salade met lanzaam gegaarde eendenbout met zoete mirabellen

Ingrediënten:
affilla cress, bulls-bloodsla, chilivlokken, cointreau, donkere basterdsuiker, eendenbouten, extra vierge olijfolie, honing, jeneverbessen, knoflook, mirabellen, nigellazaad, olijfolie, purper cress, sjalot, tijmthee en tomatenpuree

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Recept uit De grote Kleyn:

Luikse gehaktballen

Ingrediënten:
appelstroop, bloem, bonenkruid, bouillon, half-om-halfgehakt, laurierpoeder, olie, perenstroop, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui en witbrood

Keuken:
Belgisch
Soort:
azijn
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met bieten

Ingrediënten:
boter, bulgur, droge sherry, groentebouillon, olijfolie, peper, rode biet, sjalot, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / voorgerecht / tussengerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Limousine van rivierkreeftjes - limousine d' écrevisses

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cayennepeper, cognac, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, laurierblad, peper, rivierkreeft, sjalot, slagroom, tomatenpuree, verse dragon, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft "Américain"

Ingrediënten:
beurre manié, boter, cayennepeper, cognac, kreeft, olijfolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip van de jager

Ingrediënten:
boter, champignons, dragon, kervel, kip, maïzena, olie, peterselie, sjalot, tomatenpuree en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Pad Thai Van Groenten Met Krokante Tofu

Ingrediënten:
broccoli, bruine suiker, knoflook, kool, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, olie, pinda's, rijstazijn, rijstnoedels, sjalot, sojasaus, taugé, tofu, tomatenpuree, water en wortel

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Lamskoteletten op Franse wijze

Ingrediënten:
augurk, boter, cognac, ei, ganzeleverpaté, knoflook, lamskotelet, sjalot, tomatenpuree, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Bouillabaisse Broth

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappelzest, knoflook, laurier, miso, olijfolie, pastis, peperkorrels, zwart, prei, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visgraten en -koppen, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Crostini kippenlever

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, boter, brood, kappertjes, kippenlevers, knoflook, marsala, melk, olijfolie, selderijstengel, sjalot en tomatenpuree

Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Choronsaus

Ingrediënten:
citroensap, dragon, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, tomatenpuree, water, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...