145 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloembotercitroensapeigehaktkruimige aardappelnootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselieroomsjalotslagroomsuikertijmtomaatuivolle melkwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Grand aioli

Ingrediënten:
aardappels, bloemkool, eidooier, eieren, grof zout, laurierblaadjes, melk, olijfolie, rodewijnazijn, sperziebonen, knoflook, visbouillon, witbrood, wortels, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Brandade met kabeljauw en appel

Ingrediënten:
aardappel, appel, bieslook, kabeljauw, karnemelk, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, visbouillon, witbrood en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Reerugfilet met
 gratin dauphinois en morieljes

Ingrediënten:
aardappel, boter, jeneverbes, knoflook, marjolein, melk, morielje, nootmuskaat, olijfolie, peper, reerug, room, tijm en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Ossenstraart, cavolo nero en puree

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, cavolo nero, kippenbouillon, knoflook, laurier, ossenstaart, peper, rode wijn, tijm, ui, volle melk, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Spanje:

Buñuelos de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, bakkeljauw, ei, knoflook, melk, olijfolie, ui, verse bladpeterselie en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Brandada van klipvis en tomaat (montadito)

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, ciabatta, extra vergine olijfolie, gerookte schelvis, kerstomaat, klipvis, knoflook, laurierblad, moritobroodje, suiker, verse bladpeterselie, volle melk en witte ui

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Vispastei met curry

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bladspinazie, boter, citroen, curryblaadjes, ei, fenegriekzaad, garnalen, gember, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kurkuma, melk, mosterdzaad, rode peper, rogvleugels, schelvis, spaanse peper, spinazie, tomaat, tongschar, trostomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, dille, gemalen venkelzaad, knoflook, melk, olijfolie, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Cottage (rundvlees) pie en shepherd's (lamsvlees) pie

Ingrediënten:
aardappel, appelsap, bananensjalotten, bleekselderij, bloem, boter, champignon, knoflook, lamsvlees, marsala, olie, peterselie, rundvlees, semolina, sojasaus, tomaten uit blik, ui, vet, volle melk, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Down to earth:

Gevulde uien met lamsgehakt, paprika en basilicum

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, broodkruim, eidooier, fijne mosterd, fleur de sel, gedroogde oregano, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, roomboter, sjalot en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gemengde gevulde groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brood, courgette, ei, groene paprika, half-om-halfgehakt, knoflook, melk, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, cheddar, dijonmosterd, eidooier, knoflook, melk, olie, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Maaltje van snijbiet of warmoes

Ingrediënten:
boter, grove mosterd, knoflook, koemelkkaas, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, olie, peper, snijbiet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Machtige Griekse moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, citroen, ei, feta, gedroogde oregano, gehakt, tomaat, halfvolle melk, kefalotyri, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, pecorino, rode wijn, rozemarijn, salie en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Amuse / diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Klipvispuree op geroosterd brood

Ingrediënten:
boerenbrood, extra vierge olijfolie, gezouten gedroogde kabeljauw, knoflook, kruimige aardappel, melk, peper, bladpeterselie, stokbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bakkeljauwballetjes

Ingrediënten:
aardappels, bakkeljauw, bladpeterselie, ei, knoflook, koriander, melk, olie, peper, stokvis, ui, visbouillon, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur / vis
Haal meer recepten op...