357 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroencitroensapeigaram masalagemalen komijngembergemberpoederkaneelkippenbouillonknoflookkomijnzaadkorianderzaadkurkumaolijfoliepeperpeterseliesuikertomaatuiwateryoghurtzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Bloemkoolsoep met koriander

Ingrediënten:
bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Pesto boter

Ingrediënten:
citroen, citroensap, peterselie, koriander, gehakt, groente, knoflook, ongezouten roomboter, pesto en zout

Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Doperwtpuntjes met munt en koriander

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, diepvriesdoperwtjes, filodeeg, korianderpoeder, plantaardige olie, ui, verse koriander, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Vislever in boter gepocheerd

Ingrediënten:
boter, citroentijm, druivenpitolie, dulse, eiwit, engelwortelzaad, hooi, kippenbouillon, korianderzaad, laurierblad, miniraapjes, peterselieolie, rendiermos, ui, water, witte wijn, zeeduivellever, zeekraalpoeder en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met pijlinktvis, peper en koriander

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, kiwi, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, risottorijst, rode spaanse peper, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / pekel en marinades
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Urad dal met kokos en koriander

Ingrediënten:
fruitjes, garam masala, geklaarde boter, gemberwortel, groene chilipeper, knoflook, kokos, kokosroom, koriander, limoen, tomaten, ui, zout, zwarte urad dal en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalfsjus, knoflook, korianderblaadjes, olijfolie, peper, rode port, rode wijn, selderijwortel, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner uit Bouillon:

Tagliatelle van zeekat in bouillon met zoete ui

Ingrediënten:
bieslookbloemen, bloem, boter, chinese bieslook, citroengras, citroensap, druivenpitolie, frituurolie, groentebouillon, knoflook, melk, norivellen, rode ui, saffraandraadjes, thaise basilicum, vietnamese koriander, zeekat en zoete ui

Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tonijn met witte bonen en geconfijte rode paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kipspiesjes met gekruide rijst

Ingrediënten:
boter, citroensap, gemberwortel, kaneelstokje, kardamompitten, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, langkorrelige rijst, margarine, saffraandraadjes, saffraanpoeder, steranijs, ui en volle yoghurt

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Turkse pilaftaart

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bladerdeeg, gemalen komijn, doperwten, ei, ketoembar, kipgehakt, knoflook, krenten, margarine, peterselie, rundergehakt, ui, wilde witte rijst en wortel

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Ajam besengek

Ingrediënten:
boter, citroen, djinten, ketoembar, kippenpoot, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laurierblad, limoen, margarine, cashewnoten, sambal oelek, sambal trassi, suiker en ui

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Warme, goudegele maiscurry

Ingrediënten:
chilipeper, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, limoensap, maiskolven, mosterdzaad, roomboter, tomaat en ui

Soort:
groente
Haal meer recepten op...