105 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloemcitroensapeikippenbouillonknoflooklaurierbladnootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirode wijnrozemarijntijmuivolle melkwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mister Kitchen en Jasper Faber - El Bulli

Recept uit El Bulli:

Bloemkool & Houtskool

Ingrediënten:
auteurkobe desramaults, bloemkoolroosjes, dragonblaadjes, fleur de sel, karnemelk, kokosslagroom, laurier, raapzaadolie, roomboter, sjalot, vlierbloesemazijn, zuring en zwarte peper

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Champ pie

Ingrediënten:
belegen cheddar, belegen goudse kaas, boter, broodkruim, halfvolle melk, kruimige aardappel, laurier, maris piper, nootmuskaat, olijfolie, prei, tijm en waterkers

Keuken:
Iers
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Boudin Blanc

Ingrediënten:
champignons, cognac, eidooier, eiwit, frituurvet, gedroogde morieljes, geklaarde boter, kippendij, kippenvet, laurier, madeira, magere melk, pistache, pistache-olie, quatre épices, tijm, ui, varkensdarm, witte port, zout en zwarte truffel

Soort:
worst
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Varkensribstuk met Zaanse mosterdsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, dijonmosterd, knoflook, kookroom, laurier, melk, olijfolie, sjalot, slagroom, varkensribstuk, witte wijn, zaanse mosterd, zout, zuring en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Spoufflé van spinazie, penne en kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eiwit, koolzaadolie, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oude cheddar, penne, spinazie, ui, volle melk en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Bloody Mary-rundvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroen, extra vierge olijfolie, halfvolle melk, kruimige aardappels, laurier, mierikswortel, olijfolie, passata di pomodoro, port, rode ui, rozemarijn, runderborststuk, tabasco, wodka en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Bijgerecht uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Polenta

Ingrediënten:
boter, eidooier, gevogeltefond, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, polentagriesmeel, raapolie, sjalot, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Sint-Jacobsvrucht met bloemkool, wilde waterkers en hazelnoot

Ingrediënten:
arachideolie, barbarakruid, bloemkool, boter, creme van gefermenteerde knoflook, hazelnoten, laurier, limoensap, melk, olijfolie, peper, piment d'espelette, room, sint-jacobsschelpen, steranijs, wilde waterkers en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's comfort food:

Gehakt & gortbolletjes

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, gedroogde gist, halfvolle melk, ingemaakte walnoten, kippenbouillon, laurier, mierikswortel, olijfolie, parelgort, rietsuiker, rundergehakt, shiraz, steranijs, sterk broodmeel, tijm, ui, wittewijnazijn en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hazenrug 'harlequin' met pastinaak en savooikool

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, hazenruggen, knoflook, laurier, melk, pastinaken, peper, room, saus bij hazenrug, savooiekool, tijm, walnoten en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / wild / groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Vichyssoise-koude aardappel-preisoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, blanke kippenbouillon, boter, crème fraîche, laurier, prei, tijm, uien, volle melk, witte peper en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, broodkruim, gezouten kabeljauw, laurier, melk, olijfolie, piri piri poeder, room, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Veg!:

Paddenstoelenragout met zachte polenta

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, laurier, melk, olijfolie, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, parmezaanse kaas, peperkorrels, polenta, rode wijn, rozemarijn, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Killer mac 'n' cheese

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cheddar, halfvolle melk, knoflook, laurier, macaroni, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, tomaat, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Tamara Verheij en Koen de Groote - Literalicious

Diner / voorgerecht uit Literalicious:

Groninger lasagne

Ingrediënten:
azijn, beschuit, bouillon, champignons, eidooier, eiwit, koolzaadolie, laurier, melk, paddenstoelenbouillon, patentbloem, rode ui, rode wijn, roomboter, suiker en witte wijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Cottage Pie

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, boter, doperwten, droge witte wijn, gezeefde tomaten, knoflook, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pimentkorrels, rundergehakt, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alle smaken van de regenboog:

Lasagna met ragu

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde munt, kaneelstokje, knoflook, lasagnavellen, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tomaat in blik, ui, witte wijn, worcestersaus en zoet paprikapoeder

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Runderwang, boerenkool en bloemkool

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bloemkool, boerenkool, boter, kippenbouillon, laurier, melk, peper, rode wijn, rozemarijn, runderwangen, sinaasappel, ui, wortel, zeezout, zoete sherry, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Uiencappuccino met witbier

Ingrediënten:
belgisch witbier, boter, groentebouillon, knoflook, knoflookolie, kruidnagel, laurier, melk, mosterd, peper, prei, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Shepherd's pie vs milkman's pie

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cheddar, citroen, goudse kaas, john smith's, kalfsgehakt, kastanjechampignons, kippenbouillonblokje, kookroom, laurier, melk, olijfolie, tijm, ui, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...