26 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelpureebieslookbleekselderijbloembloemige aardappelenboterbouilloneieidooiereiwitknoflooknootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperpreiroomtijmuiwaterkerswortel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte zalmfilets in romige saus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bier, bloem, boter, groentebouillon, kruidnagel, laurierblad, mosselen, peper, prei, room, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Aardappel-, prei- en uiensoep

Ingrediënten:
bieslook, bloemige aardappelen, boter, bouillonblokje, peper, peterselie, prei, slagroom, ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Aardappelsoep met forel

Ingrediënten:
aardappelen, boter, gerookte forel, kruidenbouillon, groentebouillon, peper, slagroom, tuinkers, uien, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde paprika´s met pepersaus

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, bouillon, ei, groene paprika, groene peperkorrels uit pot, half-om-halfgehakt, maïskorrels, oud brood, paprikapoeder edelsusz, slagroom, ui, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gepureerde wortelsoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, peper, rijst, room, ui, verse bieslook, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Vichyssoise met asperges

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, groene asperges, groentebouillon, prei, slagroom, witte peper, zeekraal en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Mergkoolsoep met gefrituurde uienringen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bouillon, ei, knoflook, laurier, licht bier, mergkool, olie, peper, plantaardige olie, runderworst, slagroom, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Groene crèmesoep - crema verde

Ingrediënten:
aardappel, boter, brood, groentebouillon, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, waterkers en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Ravioli met appel-bieslookroomsaus

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, appel, appelsap, boter, bouillonpoeder, citroensap, eidooier, goudrenet, peper, ravioli, slagroom, verse bieslook en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, armagnac, bayonneham, bleekselderij, boter, bouillon, broodkruim, cognac, doorregen spek, eidooier, kalfsvlees, kaneel, kip, kippenafsnijsel, kippenlever, knoflook, kool, koolraap, kruidnagel, nootmuskaat, peper, room, rundermergpijp, runderpoulet, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, gerookt spek, groentebouillon, laurier, peper, prei, room, tijm, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Mechelse waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, doperwten, eidooier, fleur de sel, gedroogde tijm, gouden carolus, groentebouillon, jonge gele bieten, jonge pastinaken, jonge worteltjes, kervel, knoflookolie, krielaardappel, paarse wortel, peper, room, sesamzaad en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Voorjaarsgroente met viskoekjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, ei, groentebouillon, kabeljauwfilet, koolzaadolie, nootmuskaat, peper, peterselie, peultjes, room, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
groente / vis
Haal meer recepten op...