93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercourgetteeigroenteknoflookkruidenlaurierolieolijfoliepeterseliepreirijstrozemarijnspecerijentijmtomaatuivisvleeswaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Celeris braisés - Gestoofde bleekselderij

Ingrediënten:
aardappelmeel, arrowroot, bacon, bleekselderij, boter, droge witte wijn, laurier, madeira, maïzena, ontbijtspek, peper, peterselie, port, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / bouillon / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Uien en aardappelen met balsamico uit de oven en varkensrollade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, boter, gemalen venkelzaad, knoflook, laurierblaadjes, olijfolie, rode ui, rozemarijn, varkensrollade, vastkokende aardappelen, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:

Varkenszwoerd met ribbetjes en pootjes

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, laurier, peper, rode wijn, rozemarijn, salie, saluggiaboontjes, soepkruiden, ui, varkenspootje, varkensribbetjes, varkenszwoerd, wortel en zout

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Ingrediënten:
prei, hamschijf, knolselderij, krabbetjes, kruimige aardappel, laurierblaadjes, water, rookworst, selderijblad, spliterwten, bleekselderij, peper, winterpeen en zout

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Portugese bonensoep - portuguese bean soup

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, hamkluif, knoflook, kool, macaroni, nierbonen, peper, pintobonen, portugese worst, tomaat uit blik, ui, varkensschenkel, wortel en zout

Keuken:
Portugees / Amerikaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Snert

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, doperwten, fleur de sel, gedroogde spliterwten, geklaarde boter, groentebouillon, knoflook, knoflookolie, laurier, peper, prei, rookworst, spek, sugarsnaps, tijm, ui, varkensschenkel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe aux choux (Garbure) - Maaltijdsoep van kool

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Dikke broodsoep - zuppa di pane

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cannellinibonen, knoflook, olijfolie, oud brood, peper, prosciutto, rauwe ham, savooiekool, snijbiet, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / avondmaal uit Liever lokaal:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, doorregen spek, hamlappen, laurier, peper, peterselie, prei, rookworst, runderklapstuk, saucijsjes, schouderkarbonades, selderij, selderijknol, spliterwten, ui, varkenspootje en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Lamsragout - pignata di pecora

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knoflook, lamsvlees, olijfolie, pecorino, peper, tomaat, ui, varkensspek en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Bollito misto

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, braadkip, cotechinoworst, gepekelde ossentong, groene saus, kalfsbotten, kalfshak, kalfsschenkel, kalfsvoet, laurier, peper, prei, rode saus, rode wijn, runderbotten, runderschenkel, ui, wortel, zampone, zonnebloemolie en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, armagnac, bayonneham, bleekselderij, boter, bouillon, broodkruim, cognac, doorregen spek, eidooier, kalfsvlees, kaneel, kip, kippenafsnijsel, kippenlever, knoflook, kool, koolraap, kruidnagel, nootmuskaat, peper, room, rundermergpijp, runderpoulet, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Salmis van Schotse sneeuwhoen

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, doorregen spek, jeneverbes, kippenfond, madeira, peper, port, rode wijn, rode wijnazijn, schotse sneeuwhoen, tafelsuiker, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Bollito misto - Gemengd gekookt vlees

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, cotechinoworst, gele paprika, kalfsborst met bot, kip, pruimtomaten in blik, rode paprika, rundertong, schouderlappen, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / rundvlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, courgette, diepvrieserwtjes, doorregen spek, kippenbouillon, kippenpoten, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, stellette, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...