139 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobloembotercitroencitroensapeigemberhoningknoflookkomkommerkorianderoliepeterselieplantaardige olierode uisesamoliesojasaussuikertijmuiwaterwortelzadenzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Patéballetjes van adukiboon met sesamzaad

Ingrediënten:
adukibonen, citroen, honing, knoflook, limoen, noten, olie, peper, sla, wit sesamzaad, zongedroogde tomaat, zout en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Kalfsnier

Ingrediënten:
acaciahoning, balsamicoazijn, broccoli, bronzen venkel, kalfsnier, olijfolie, peper, sesamzaad, sojasaus en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Kwartel In Kaneelmarinade

Ingrediënten:
basilicum, granaatappelmelasse, honing, kaneel, kaneelstokjes, kwartels, olijfolie, sesamzaad, sinaasappel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Kookschool brood en banket:

Grissini

Ingrediënten:
bakkersgist, fleur de sel, knoflook, olijfolie, peper, piment, sesamzaad, tandoorikruiden, tarwebloem t65 en tomatensaus

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht uit Wokken met Ming:

Lotuswortel gevuld met kip

Ingrediënten:
bosui, ei, gember, kipfilet, lotuswortel, olie, peper, scampi, sesamzaad, waterkastanje, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Lamsstoof met pruimen en Ras-el-Hanout

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, gemberpoeder, honing, kaneel, knoflook, lamsschouder, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, ras-el-hanout, sesamzaad en zout

Soort:
vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Babysnapper met een amandel-sumakkorstje uit de oven

Ingrediënten:
amandelen, gedroogd broodkruim, gedroogde oregano, gele puntpaprika, gemalen sumak, knoflook, olijfolie, rode ui, sesamzaad, sinaasappelrasp, snapper, tijm en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Fresh en light:

Edamame (verschillende bereidingen)

Ingrediënten:
chilivlokken, citroensap, citroenschil, edamamebonen, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, plantaardige olie, sesamzaad, sojasaus en zwarte peper

Soort:
groente
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Gestoomde zeebaars met zwarte-bonensaus

Ingrediënten:
bosui, gefermenteerde zwarte bonen, gemberwortel, geroosterde sesamolie, medium sherry, paksoi, peper, plantaardige olie, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus, verse koriander en zeebaars

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen / feestdagen
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante spinazie-fillorolletjes

Ingrediënten:
ei, eierdooier, fillobladerdeeg, milde olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sesamzaad, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Komkommer-avocadotartaar

Ingrediënten:
agavediksap, amandelmoes, avocado, cress, groene chilipeper, komkommer, kruidenzout, limoen, olijfolie, peper en sesamzaad

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Snoekbaars Napolitata

Ingrediënten:
citroenzest, napolitanasaus, olijfolie, peper, sesamzaad, snoekbaarsfilet, tijm en zout

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Peultjes met wortel en sesam

Ingrediënten:
bospeen, gemberpoeder, gembersiroop, olie, peper, peterselie, peultjes, sesamzaad, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...