37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbladpeterseliebloembotercayennepepercitroeneidooiergemalen komijnkruidenmosterdolieolijfoliepeperpeterselietahintomaatuivruchtensapwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Eieren benedict met hollandaise

Ingrediënten:
bieslook, boter, brioche, citroen, eidooier, eieren, azijn, geklaarde boter, knoflook, water, mosterd, paprikapoeder, ham, vruchtensap, spinazie, witte peper en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Kalfsvlees in tonijnsaus - vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eidooier, extra vergine olijfolie, kalfsvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peper, tonijn in olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gyros

Ingrediënten:
bindsla, citroensap, eiwit, gemalen koriander, knoflook, lamsbout, oregano, paprikapoeder, pitabroodjes, rosbief, saffloerolie, tomaten, tzatziki, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, ei, frituurolie, kipfilet, knoflook, paneermeel, paprikapoeder, rauwe ham, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

gevulde varkenslende

Ingrediënten:
amandelschaafsel, broodkruim, citroensap, eidooier, gedroogde vijgen, groene olijven, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, varkenslende, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Najats recept voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, ei, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, harissa, honing, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rundergehakt, sinaasappelsap, sukade, sumak, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwarteleitjes

Ingrediënten:
bloemkool, bruine amandelen, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroenschil, knoflook, kwarteleitjes, laurier, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, selderijknol, tahinpasta, ui en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Kippenpastei

Ingrediënten:
citroensap, ei, ham, kippenlevers, knoflook, ontbijtspek, paprikapoeder, peper, peterselie, port, spek, tijm, uien, varkensspiering en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Het tapas boekje:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kalfsgehakt, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, slankroom, tomatenblokjes uit blik, ui, varkensgehakt, verse bladpeterselie, witte peper, witte wijn, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Tarbot met olijvensaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, gemberpoeder, groene olijven, knoflookpoeder, mayonaise, olie, paprikapoeder, peterselie, sla, tarbot, tomaat, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Snelle zalmkoekjes

Ingrediënten:
amandelmeel, avocado, citroensap, dille, eendenvet, ei, gemengde bladsla, ghee, knoflook, kokosmeel, komijn, koriander, kurkuma, limoensap, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, reuzel, ui, zalm uit blik, zout en zwarte peper

Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Kogeltjes voor visliefhebbers

Ingrediënten:
ansjovisfilet, brood, citroensap, ei, knoflook, melk, mosterd, olie, paneermeel, paprikapoeder, peterselie, suikermaïskorrels uit blik, tabasco, ui, visfilet en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Hummus met ful

Ingrediënten:
citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gemalen komijnzaad, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, peterselie, tahin, ui, zout en zuiveringszout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Paprika-knoflooksaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, eidooier, gevogeltefond, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, plantaardige olie, polenta, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Gevulde pijlinktvis - calamares rellenos

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, gerookte ham, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, paneermeel, peper, pijlinktvis, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Geprakte puy-linzen met tahin en komijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, eieren, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, puy-linzen, rode ui, tahin, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Shemara

Recept van Eerlijker Eten:

Glutenvrije gepaneerde mosselen

Ingrediënten:
cayennepeper, chili, citroensap, ei, mossel, griekse yoghurt, ketchup, knoflookpoeder, kokosolie, paprika, peper, peterselie, polenta, zout en 
zout en peper

Haal meer recepten op...