178 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapeigemalen komijngembergemberpoederkaneelstokjekippenbouillonknoflookkokosmelkkomijnkomijnzaadkruidenkurkumaolieolijfoliepeperplantaardige oliespecerijensuikertomaatuivetwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zwemkrab met zoete zwarte-pepersaus, okra en met kaneel ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
anijssterren, banaansjalot, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde garnalen, gerookte pancetta, grof zeezout, kaneelstokjes, kerrieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, maïzena, mirin, oestersaus, okra, rijstazijn, rode chilipeper, sake, witte misopasta, zonnebloemolie, zwarte peper, zwarte peperkorrels en zwemkrabben

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Sambhar masala

Ingrediënten:
arhar dal, chana dal, curryblaadjes, fenegriekzaad, gedroogde rode peper, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kurkumapoeder, maanzaad, mosterdzaad, toor dal, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gefrituurde kikkererwten en gehakte salade

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, kaneel, kerstomaat, kikkererwten uit blik, komijnzaad, komkommer, koolzaadolie, korianderzaad, olijfolie, rode ui, verse chilipepers, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / peulvruchten / vegetarisch / frituur
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Spiced Chili Oil

Ingrediënten:
chipotlepeper, gedroogde chilipeper, foelie, kaneelstokje, korianderzaad, olie, steranijs en venkelzaad

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / avondmaal uit Wereldbroodjes:

Bunny Chow

Ingrediënten:
aardappelen, kikkererwten, tomaat in blik, currypoeder, garam masala, gember, kerrieblaadjes, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, kaneel, ui, verse koriander en zonnebloemolie

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Ingrediënten:
bloemkool, citroengras, curry, currypasta, gedroogde kikkererwten, gele currypasta, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kaneel, kerriepoeder, kikkererwten, kokosmelk, kurkuma, water, sjalotten, spinazie, knoflook, tempeh, water en zonnebloemolie

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Groentebiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, erwtjes, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, laurier, munt, rode chilipeper, rozijnen, saffraan, ui, vastkokende aardappels, wortel, citroensap, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
curry / rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Massaman curry

Ingrediënten:
aardappel, citroengras, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, laurier, limoen, olijfolie, palmsuiker, pinda's, pompoen, rode ui, sugarsnaps, tamarindepasta, tofu, ui, venkelzaad, vissaus, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Thais
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Goelai daging van tante Wies

Ingrediënten:
djahé, djeroek poeroet, djinten, kaneel, ketoembar, knoflook, koenjit, kokos, kokosmelk, lamsvlees, laos, nootmuskaat, peper, sambal oelek, serehpoeder, trassi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Mejadra

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, linzen, olijfolie, suiker, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Soto betawi - met empal en geroosterde cherrytomaatjes

Ingrediënten:
bosui, bumbu betawi, cherrytomaatjes, empal, emping, gebakken sjalotjes, kaneelstokjes, kokosroom, korianderzaad, limoenblaadjes, melk, palmsuiker, peper, runderschenkels, salamblaadjes, sereh, steranijs, sukadelappen, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Indiase knoflookballetjes

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, scherp paprikapoeder, tomatenblokjes uit blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Gua Bao

Ingrediënten:
koriander, bruine suiker, buikspek, chinees vijfkruidenmengsel, hoisinsaus, kaneelstokje, kruidnagels, pinda’s, steranijs, zonnebloemolie en zoute sojasaus

Keuken:
Taiwanees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Basisrecept uit Thailand, een culinaire reis:

Massaman kerriepasta - nam prik gaeng massaman

Ingrediënten:
citroengras, galanga, gedroogde chilipepers, gemalen kaneel, kha, knoflook, komijn, korianderpoeder, kratiem, olie, pak chee pon, prik chee fa haeng, bergamotschil, sjalot, steranijspoeder, ta krai en ui

Keuken:
Thais
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Pittig krab- en kokosgerecht

Ingrediënten:
biogardeyoghurt, gedroogde rode peper, gember, groene paprika, kaneelstokje, knoflook, kokos, komijnzaad, korianderzaad, krabpoot, kurkuma, maanzaad, magere yoghurt, plantaardige olie, ui en verse koriander

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

'Geit in koffie' met chapati

Ingrediënten:
aardappelen, koriander, espresso, bloem, geitenschouder, gemberwortel, boter, groene chilipeper, kaneelstokje, kardemompeulen, korianderzaad, limoen, rode ui, steranijs, knoflook, kardemompoeder, tomaten, venkelzaad, winterpeen, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Kruidige gebakken rijst

Ingrediënten:
geel mosterdzaad, kaneelstokje, kardemom, knoflooktenen, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, neutrale olie, peulen, rijst, ui, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rundvleesbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, ei, gemalen fenegriek, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kurkuma, groene spaanse peper, kaneel, kippenbouillon, knoflook, runderstoofvlees, sultanarozijnen, ui, gember, verse koriander, water, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Feestelijke pompoensoep

Ingrediënten:
basmatirijst, citroengras, flespompoen, gember, groentebouillon, kaneel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kruidnagel, limoenen, pindakaas, plantaardige olie, rode peper, silken tofu, tamarindepasta, ui, venkelzaad en vissaus

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Tofoe en haricots verts met chraimehsaus

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, haricots verts, karwijzaad, knoflook, koriander, limoenen, pikante paprikapoeder, stevige tofoe, tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Regenboogforel Gekookt In Yoghurt Met Indiase Specerijen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeul, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, plantaardige olie, regenboogforel, rood kerriepoeder, rozijnen en ui

Haal meer recepten op...