31 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroenschilgembergroentekaneelstokjekippenbouillonkruidnagellauriermaïzenaolieolijfoliepeperpeterselieportpreirozemarijnselderijsjalottijmtomatenpureeuiwijnzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rehschulter in Rotwein-Granatapfel-Sauce mit Dattel-Couscous / Gesmoorde reeschouder met rode wijn-granaatappelsaus met dadelcouscous

Ingrediënten:
dadelcouscous, gedroogde champignons, gember, groene kardemompeulen, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, reeschouder, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zoete granaatappelsiroop, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
saus / wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Gesmoorde varkenswangen en knolselderijsalade met berberisbessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Sayur Lodeh

Ingrediënten:
asem, djahé, fruit, garnalenpasta, spitskool, groenten, gula djawa, juruk purut, kemirinootjes, ketjap, ketjap manis, korianderpoeder, knoflook, kool, kunyit, laos, lombok, lomboks, olie, pasta, peper, petehbonen, rawits, rode lombok, runderlappen, rundvlees, salamblaadjes, santen, sereh, sjalotten, sperziebonen, spitskool, taugé, tempeh, knoflook, tomaten, trassi, vlees, water, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bami Goreng

Ingrediënten:
citroen, citroensap, djahé, gemberpoeder, djinten, fruit, groenten, ketjap, ketjap asin, ketjap manis, korianderpoeder, kip, kippendijen, knoflook, kool, kruidnagel, kruidnagelpoeder, laos, lombok, olie, prei, rode ui, selderij, sereh, sesamolie, sjalot, sjalotten, knoflook, uien, water, wijn, winterwortel, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

Basisrecept risotto bereiden

Ingrediënten:
boter, bouillon, groente, kaas, knoflook, olijfolie, risottorijst, ui, vlees, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pasta Met Geroosterde Groenten

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, courgette, gedroogde chilipeper, gele paprika, groenten, knoflook, knoflook, water, olijfolie, pasta, peper, rode paprika, tagliatelle, zout, wijn, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Shepherdess Pie Met Aardappel Knoflookpuree

Ingrediënten:
balsamicoazijn, cheddar, foelie, gedroogde oregano, gedroogde tijm, groene linzen, aardappel, knolselderij, koolraap, olijfolie, passata, pastinaken, red leicester, rode wijn, rozemarijn, knoflook, ui, versgemalen zwarte peper, wortels en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Reefond

Ingrediënten:
jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, port, reebotten, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Soort:
bouillon
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Een eend van het gras

Ingrediënten:
boter, citroensap, eendenjus, eendenvet, jonge raapjes, karkas van eend, knoflook, knolselderij, knolselderijpuree, limoensap, madeira, melk, moerasspirea, moerasspirea-azijn, pistachenoten, port, prei, rode wijn, rozemarijn, smient, tijm, wortel en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd rundvlees met champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, gedroogde peterselie, kastanjechampignons, knoflook, laurier, olie, peper, rode wijn, runderlappen, selderijknol, spekblokjes, tijm, ui, uitjes, vleesbouillon, winterwortel, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / hoofdgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gevulde paprika's in tomatensaus

Ingrediënten:
augurk, boter, djinten, gezeefde tomaten, kaneel, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode wijn, rundergehakt, ui, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Chocoladesaus

Ingrediënten:
boter, donkere couverture, gerookte spekblokjes, jeneverbessen, kalfsjus, knoflook, laurier, mosterd, peper, peperkorrels, rode wijn, selderij, tijm, tomatenpuree, ui, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Lamsrug met kruidenkorst en Foyotsaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, dijonmosterd, eidooier, foyotsaus, knoflook, lamsbot, lamsrug, olie, peper, prei, rode wijn, rozemarijn, selderij, tijm, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, vers witbroodkruim, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerde kip met champignons

Ingrediënten:
champignons, jeneverbes, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, peper, peterselie, rode wijn, selderij, spek, suiker, tijm, vetstof, wortel, zilveruitjes, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lamsbout met groenten

Ingrediënten:
boter, knoflook, kruidentuiltje, lamsbout, peper, rode wijn, selderij, sjalot, suiker, vetstof, wortel en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wijnmarinade

Ingrediënten:
azijn, cognac, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, olie, peperkorrels, peterselie, selderij, tijm, uien, wijn, wortelen en zout

Soort:
wild / marinade
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Wildpeper van everjong met pinot noir

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brooddeeg, grof zout, jeneverbessen, kirsch, knoflook, knolselderij, pinot noir, prei, schouder van jong everzwijn, varkenspoten, wortel, zoutdeeg en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Geschmorte Rinderschulter mit Granatapfel-Mandel-Sauce / Gesmoorde runderschouder met granaatappel-amandelsaus

Ingrediënten:
boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
rundvlees
Haal meer recepten op...