80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembouilloncitroensapcourgetteeigroentegroentebouillonkaasmelkolijfoliepaprikapeperpeterselieslagroomtijmtomatenpureeuivleeswaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pastinaak-pompoenpuree

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, pompoen, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pastinaak-pompoenpuree

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, pompoen, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Soep van pastinaak en gember

Ingrediënten:
amandelen, boter, cayennepeper, gember, groentebouillon, kardemompoeder, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, pastinaak, pompoenpitten, slagroom, ui, volle melk, volle yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Ontbijt / brunch / lunch uit 1 groente in de hoofdrol:

Knolselderij Remoulade Met Pastinaak Sodabrood

Ingrediënten:
belegen cheddar, boter, citroensap, grove mosterd, karnemelk, knolselderij, mayonaise, olijfolie, pastinaak, tarwebloem, knoflook, versgemalen zwarte peper, zeezout en zuiveringszout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hazenrug 'harlequin' met pastinaak en savooikool

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, boter, hazenruggen, knoflook, laurier, melk, pastinaken, peper, room, saus bij hazenrug, savooiekool, tijm, walnoten en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / wild / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gepofte pastinaken met linzen en pancetta

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, butternutpompoen, fleur de sel, groentebouillon, knoflook, linzen, mascarpone, olijfolie, pancetta, pastinaken, peper, piment d'espelette, rode nerf zuring, sjalot, spinazie, tijm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, donker bier, hertenbouillon, hertenvlees, jeneverbes, kersenazijn, knoflook, olijfolie, pastinaak, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, vruchtenazijn, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Bagna càôda

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, gezouten ansjovisfilets, haverwortel, hazelnootolie, ingemaakte groenten, kardoen, knoflook, olie, olijfolie, paprika, pastinaak, selderijknol, venkel, walnotenolie en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Wintergroenteschotel met aardappeldeksel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, groentebouillon, knoflook, koolrabi, olijfolie, pastinaak, tijmblaadjes, tomatenpuree, uien en winterpeen

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Citroen-mosterdkip met knolgewassen

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, droge sherry, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koolraap, pastinaak, saffloerolie, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte meiknol, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van duif

Ingrediënten:
bleekselderij, bospaddenstoelen, boter, calvados, duiven, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, mager rundgehakt, pastinaak, peper, prei, tijm, venkelknol, wortel, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Runderwangen in cider

Ingrediënten:
appelcider, bleekselderij, boter, bruine basterdsuiker, ciderazijn, groene appel, ham, jamón, kikkererwten uit blik, knoflook, laurierblad, olijfolie, pastinaak, prosciutto, rode ui, runderwang, rundvleesbouillon, sidra, verse bladpeterselie, walnoten, witte peen en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De wilde kalender:

Wintergroentesoep

Ingrediënten:
biet, bouquet garni, kippenbotten, knoflook, knoflookcroutons, koolzaadolie, kraailookknolletjes, laurier, lavas, oude boerenkaas, paddenstoelen, pastinaak, peperkorrels, prei, roomboter, rozemarijn, tijm, ui, veldkers, visafval, vleesbotten, volle room, wilde venkelzaad, wintergroente, wortelloof, wortelpeterselie en zeezout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Couscous met gouden wortelgroenten

Ingrediënten:
boter, butternutsquash, chili-olie, courgette, couscous, gemalen korianderzaad, harissa, kabochapompoen, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koolraap, koriander, olijfolie, paprikapoeder, pastinaak, peterselie, pijnboompitjes, pruimtomaten in blik, raapje, saffraan, sinaasappelschil, sultana's, ui en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Plenty:

Pastinaakdumplings in bouillon

Ingrediënten:
laurier, bleekselderij, bloemige aardappelen, boter, ei, gedroogde pruimen, griesmeel, knoflook, knoflook, olijfolie, pastinaak, peterselie, selderijknol, tijm, ui, witte peper, wortel, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...