342 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidenlaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnsuikertomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Paddestoelen, knoflook en sjalotten met ricotta

Ingrediënten:
boter, buna-shimejipaddestoelen, chilivlokken, citroen, dragon, groentebouillon, kaneelstokje, kastanjechampignons, knoflook, minisjalotjes, munt, olijfolie, pernod, peterselie, portobellopaddestoelen, ricotta, tijm, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / hoofdgerecht uit Keukenlab:

Gevulde karbonade met piment en tijm

Ingrediënten:
gember, jenever, knoflook, limoen, limoenrasp, limoensap, olie, pimentbolletjes, ribkarbonades, rode peper, tijm, ui en zout

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

geroosterde kalkoen gevuld met zwart fruit

Ingrediënten:
amandelen, bloedworst, bloem, bouillon, broodkruim, citroenrasp, doorregen spek, ei, gedroogde pruimen, gedroogde tijm, gemalen zwarte peper, kalkoen, kalkoenlever, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, pernod, rijst, rode druivensap, rozijnen, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Appeltjesspek

Ingrediënten:
appel, citroen, peper, peterseliewortel, sjalot, spek, tijm en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Konijn op z’n Belgisch

Ingrediënten:
bruin bier, duinkonijn, gevogeltebouillon, honing, jeneverbes, laurier, paarswitte pruim, peper, rode pruim, rode wijnazijn, roomboter, rozemarijn, sjalot, tijm, zonnebloemolie en zout

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Langzaam gegaarde lamsbout

Ingrediënten:
acaciahoning, bladpeterselie, ciderazijn, donker bier, gezouten citroen, grove mosterd, knolgroenten, lamsbout, olijfolie, peer, peper, sjalot, tijm, water, wortel en zeezout

Keuken:
Deens
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Kip met calvados en roomsaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, boter, braadkip, calvados, crème fraîche, jonagold appel, kippenbouillon, maïzena, peper, sjalot, tijm, verse peterselie, verse tijm, waterkers en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kidneybonen met appels en sherry

Ingrediënten:
appaloosabonen, borlottibonen, boter, droge sherry, edamamebonen, golden delicious, granny smith, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, sjalot, tijm, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kidneybonen met appels en rode wijn

Ingrediënten:
appaloosabonen, borlottibonen, boter, edamamebonen, golden delicious, granny smith, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, rode wijn, sjalot, tijm, ui en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Worst van varkenszwoerd met gestoofde kool

Ingrediënten:
bonenkruid, citroenschil, eendenlever, framboos, gedroogde tomaten, kool, knoflook, kruidenfarce, peper, rode wijnazijn, sjalot, tijm, varkensfond, varkensschouder, varkenszwoerd, witte wijn en zout

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Citroensabayon

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, eidooier, gevogeltefond, sjalot, tijm, witte peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Eend met kersensaus

Ingrediënten:
eendenborst, kersen, kersenjam, kippenbouillon, maïzena, peper, peterselie, port, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heilbot met witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, heilbotfilet, peper, sinaasappelschil, sjalot, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoenplakken met citrusvruchten

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kalkoen, kalkoenbouillon, kippenbouillon, koudgeperste olijfolie, limoen, navelsinaasappel, salie, sjalot, suiker, tijm, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Haal meer recepten op...