125 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembotercitroensapeigehaktkippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreislagroomsuikertijmuiwitte peperwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
bladspinazie, boter, crostini, gevogeltefond, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, ui, vleesbouillon, water, wilde spinazie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Ham met spinazie en maderasaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gekookte ham, madeira, melk, olijfolie, spinazie, ui, vleesextract, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Beignets van lamspootjes

Ingrediënten:
alcohol, bakpoeder, bloem, citroensap, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, melk, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Beignets van varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, bakpoeder, bloem, knoflook, laurierblad, melk, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / frituur
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Stamppot stokvis

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, mosterd, rijst, stokvis, ui, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vis
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Romige gerst en granen, tarwegras en truffel

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bleekselderij, boekweitkorrels, druivenpitolie, eenkoornkorrels, emmertarwekorrels, gedroogde kamille, gedroogde levensboomkegeltjes, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, gemalen gierst, gerstekorrels, haverkorrels, kamutkorrels, kippenbouillon, kippengelei, lijnzaad, melk, pompoenpitten, speltkorrels, tarwegras, tijm, truffelolie, truffels van gotland, ui, varkensbouillon, varkensribbetjes, västerbottenkaas, water en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Brood, boter en vet

Ingrediënten:
aardappel, appelaquavit, bloem, druivenpitolie, gerookt varkensvet, gist, knoflook, melk, ölandmeel, roggemeel, tarwemeel, ui, varkenszwoerd, volkorenmeel, water, zout, zuurdesemstarter en zweedse geitenboter

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Aardappelkoek met room - truffat

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, crème fraîche, eierdooier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom, ui, vastkokende aardappel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Pindasaus

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ketjap benteng manis, knoflook, melk, pindakaas, sambal oelek, suiker, ui, water, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Gierstepap

Ingrediënten:
boter, gierst, honing, jam, melk, olie, ui, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Stokviskroketjes - croquetas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, laurierblad, melk, stokvis, ui, verse bladpeterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vol-au-vent met zwezerik, champignons en truffels

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignon, citroensap, laurierblad, melk, nootmuskaat, prei, truffel uit blik, ui, vleesextract, vol-au-vent, water, wortel, zonnebloemolie, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Bijgerecht uit Lekker vegetarisch:

Aardappel Kaaspuree

Ingrediënten:
boter, bloem, frituurolie, kaas, ui, melk, nootmuskaat, peper, puree, vastkokende aardappelen, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Hartige rijstpudding

Ingrediënten:
bloem, ei, laurier, margarine, melk, oude geraspte kaas, peper, rijkst, selderij, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
rijst / pudding / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Pompoensoep - soupe potiron

Ingrediënten:
croutons, gemalen kaneel, gemalen koriander, kippenbouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, slagroom, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Cornish pasty's

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, koolrabi, mager rundergehakt, melk, niertjes, peper, reuzel, ui, water en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pastei / orgaanvlees
Haal meer recepten op...