98 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapkippenbouillonlaurierbladolijfoliepaprikapoederpeperpreirode paprikarode wijntijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gevulde pijlinktvis met chourico

Ingrediënten:
aardappel, chourico worst, gedroogde wildevenkelbloemen, knoflook, laurier, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, pijlinktvis, ruby port, tomaat, ui, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Heek met een pittige paprikapoederdressing - merluza a la gallega

Ingrediënten:
aardappel, extra vergine olijfolie, heek, knoflook, laurierblad, pikant paprikapoeder, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

piquillopaprika´s gevuld met klipvis - pimientos de piquillo rellenos con bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, citroen, klipvis, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, olijfolie extra vierge, oregano, peperkorrel, piquillopaprika, rodewijnazijn, suiker, ui, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Minestrone Voor Kouwe Klauwen

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bladkool, bleekselderij, chilivlokken, citroensap, groene kool, groentebouillon, knoflook, korte pasta, laurier, olijfolie, peper, peterselie, raapje, rode wijnazijn, rozemarijn, tomaat in blik, ui, wortel, zout en zwarte linzen

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

rabo de toro

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, bouillon, fino sherry, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, paprikapoeder, prei, rode wijn, ui, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Landloperssoep

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paardenbloemblad, peterselie, rucola, uien, wilde kruiden en zuring

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro Londen:

Brandada

Ingrediënten:
aardappel, avrugakaviaar, citroensap, extra vergine olijfolie, gezouten kabeljauw, kapperappeltjes, knoflook, laurierblad, melk, piquillopaprika, rode ui, ui, verse bieslook, verse bladpeterselie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Tonijnschotel met slakken

Ingrediënten:
aardappel, amandelen, courgette, knoflook, kruidnagel, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sherry, slakken, tonijn, ui, verse peterselie, visfond, vleestomaat en zout

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselsoep - sopa de mejilones

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, melk, mosselen, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Marmitako van boniter

Ingrediënten:
aardappel, boniterfilet, bouillonblokje, chilipeper, doperwten, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika uit pot, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Soep van witte boon, prei & spek

Ingrediënten:
aardappel, gerookte spekblokjes, groene pesto, groentebouillon, knoflook, laurierblaadjes, peterselie, peterselie-erwt, plantaardige olie, prei, ui, witte bonen, wortel, zoetzure appel en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Traditioneel vistoofpotje - marmita-kua

Ingrediënten:
aardappel, kappertje, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, rode ui, tomaat, tonijnfilet, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Bacalao met een kappertjes-peterseliedressing

Ingrediënten:
bacalao, extra vierge-olijfolie, frituurolie, gedroogde gezouten kabeljauw, guindilla peper in azijn, kappertjes, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, rode ui, sherryazijn, vastkokende aardappel, verse bladpeterselie, verse koriander en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
frituur / vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kleine klipvistortilla's

Ingrediënten:
aardappel, bacalao, boter, citroen, citroenrasp, citroensap, ei, gedroogde gezouten kabeljauw, gedroogde gezouten klipvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
tortilla / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Rianne Buis en Mieke van Laarhoven - Spanje

Diner / hoofdgerecht uit Spanje:

Castiliaanse stoofpot van vlees en groenten

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, groene kool, kikkererwten, knoflook, kruidnagelpoeder, laurierblad, peper, ui, varkenslap, verse peterselie, winterwortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Broodsoep - pancotto

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, ei, extra vergine olijfolie, groente, knoflook, laurierblad, oud brood, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / buffet / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Manhattan clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderijhart, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, knoflook, laurierblad, maïskolf, plantaardige olie, pomodori, rookspek, strandschelpen, tabasco, tomatensap, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / feestdagen
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Franse hutspot - hochepot

Ingrediënten:
bladselderij, bouquet garni, brood, groene kool, gruyerekaas, jeneverbes, klapstuk, knoflook, kruidnagel, lamsschouder, laurierblad, meiknol, ongerookte worst, ossestaart, peperkorrel, prei, selderijknol, ui, varkensoor, vastkokende aardappel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zuurkoolspek

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Pot-au-feu van gekookt rundvlees - pot-au-feu miroton

Ingrediënten:
aardappeltjes, bleekselderij, bospeen, boter, bouillon, bouquet garni, droog broodkruim, gekookt rundvlees, grof zeezout, knoflook, krieltjes, kruidnagel, laurierblad, meiknol, peper, peperkorrel, prei, rodewijnazijn, runderhalsvlees, runderharinkje, runderschenkel, rundersoepvlees, selderijhart, ui, verse peterselie, verse tijm, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Wilde rijst met spruitjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroensap, dille, graan, groente, knoflook, laurierblad, munt, olijfolie, peper, peterselie, spruiten, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / rijst / vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hazenrug, hazenpeper en hazenbloedworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bloemendaalse kool, boter, briochebrood, buikspek, calvados, crème fraîche, eau de vie, ei, gemberpoeder, hazenbloed, hazenbout, hazenvlees, jenever, kaneel, karkas van haas, knoflook, kruidnagel, laurier, majoraan, nitrietzout, olijfolie, peterselie, rode peperkorrels, roggemeel, room, boter, tijm, ui, varkensdarm, wildfond, witte peper, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Plenty:

Pastinaakdumplings in bouillon

Ingrediënten:
laurier, bleekselderij, bloemige aardappelen, boter, ei, gedroogde pruimen, griesmeel, knoflook, knoflook, olijfolie, pastinaak, peterselie, selderijknol, tijm, ui, witte peper, wortel, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...