207 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroensapdroge witte wijnknoflooklaurierlaurierbladolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirozemarijnsjalottomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

parelhoen met saffraan-notensaus

Ingrediënten:
amandelen, brood, citroensap, fino sherry, gemalen kruidnagel, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, parelhoen, saffraandraadjes, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

arroz con pollo

Ingrediënten:
amontillado sherry, chorizo, gele paprika, gemalen zwarte peper, groene olijven, kippenbouillon, kippendij, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, paellarijst, paprikapoeder, rode paprika, serranoham, spaanse ui, tijm, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kip uit Sevilla

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, bruine basmatirijst, chorizo, gedroogde tijm, gele paprika, kippenbouillon, kippenpoot, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, sinaasappel, spaanse ui, tomaten uit blik, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Winterse tajine (witlof, groene kool, wnterwortel, pastinaak)

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, groene kool, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, pastinaak, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, witlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Papardelle met gekruide ragù van lam en kappers

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, komijn, korianderzaadjes, lamsbout, papardelle, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, venkelzaad, wortel en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Franse bonenstoofpot

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, ganzenbout, kippenbouillon, knoflookworst, knoflookzout, laurierblad, olie, prei, selderijwortel, tijm, tomaat, ui, verse bladselderij, verse peterselie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Coq-au-vin

Ingrediënten:
bloem, braadkip, champignons, cognac, kippenbouillon, knoflook, kruidenbouquet, laurier, olijfolie, peper, peterselie, rode bourgogne, roomboter, spekblokjes, tijm, zilveruitjes en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met witte bonen en tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, droge witte wijn, gedroogde witte bonen, kip, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, prei, rozemarijn, saffloerolie, tijm, tomaten uit blik, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Gestoofde varkenswangen

Ingrediënten:
appelsap, boter, ciderazijn, citroensap, donker bier, grof zout, halfvolle melk, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, sjalot, sperziebonen, tijm, tuinkers, varkenswang, water, wortel, zeezout en zwarte bessen

Keuken:
Deens
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Soep van paddestoelen en amandelen met fino-sherry - sopa de setas

Ingrediënten:
blanke amandelen, fino sherry, gedroogd eekhoorntjesbrood, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paddestoelen, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Patrijs uit de oven met knolselderpuree

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kippenbouillon, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, patrijzen, peper, prei, rode wijn, room, selderij, sjalotten, tijm, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamslende met in vanille gesmoorde witlof en zuringpesto

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, boter, citroenschil, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, grof zeezout, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lamslende, munt, olijfolie, rode chilipeper, rozemarijn, tijm, vanillestokje, witlof, zuringblad en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Buffet / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Kate & Wills' bruidspastei - rundvlees & bier - heerlijk deeg

Ingrediënten:
bloem, boter, cheddar, ei, engelse mosterd, goudse kaas, kippenbouillon, laurier, olijfolie, parelgort, peper, rode ui, rozemarijn, runderbouillon, runderschenkel, stout, tijm, tomatenpuree, varkensniervet, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Ossenstaart met kaneel en rodewijnsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneelstokje, kippenbouillon, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossenstaart, rode wijn, sherryazijn, sjalot, verse bladpeterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, worcestersaus, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met kippenlevertjes

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, olijfolie, risottorijst, sjalot, spek, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / gevogelte
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gumbo van kip en worst - gumbo ya ya

Ingrediënten:
andouille, bloem, cayennepeper, filé-poeder, groene paprika, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olie, selderij, tijm, ui, verse peterselie, witte beuling, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Lunch / buffet / avondmaal uit 52 Soepen:

Wittebonensoep Met Groentechips

Ingrediënten:
citroensap, kippenbouillon, melk, olijfolie, reuzenbonen, slagroom, knoflook, verse tijm, witte bonen, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Boeuf de Charolles-ribstuk met zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, citroensap, druivenpitolie, fleur de sel, kippenbouillon, knoflook, laurier, mergpijp, olijfolie, peper, runderribstuk, schorseneren, sjalot, tijm, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Hele geroosterde vis Basquaise

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, groene paprika, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, rode paprika, rode snapper, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Raapjestaart met kalfsvlees

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...