453 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterdragondroge witte wijneidooierknoflookkomkommermelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselieslagroomsuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Paling in het groen

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, citroensap, dragon, eidooier, kervel, paling, peterselie, pimpernel, salie, sjalot en zuring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, eidooier, groene kruiden, harissa, water, misopasta, mosterd, saffraandraadjes, sesamolie, sjalot, wasabipasta en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Béarnaise

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, dragonazijn, eidooier, kervel, peperkorrel, sjalot, wijnazijn en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / voorgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenkroketten

Ingrediënten:
bloem, citroensap, dikke witte saus, ei, konijnenvlees, paneermeel, sjalot, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Europees / Hollands
Soort:
wild / frituur
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Ui-cashewbeignets

Ingrediënten:
cashewnoten, chilipoeder, citroensap, ei, gedroogde kokos, gember, knoflook, kokosroom, koolzuurhoudend water, olie, sjalot, ui en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Carpacciosaus

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, citroensap, dijonmosterd, eidooier, sjalot en tabasco

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Crispy Ravigote

Ingrediënten:
bieslook, bloem, citroensap, dijonmosterd, druivenpitolie, ei, eidooier, frituurvet, gelatine, gellan laag acyl, kervel, panko, peterselie, sjalot, vermouth-azijn, volle melk, walnootolie en zeekraal

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Frisse ballen van big uit de oven

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, harissa, karwijzaad, knoflook, olijfolie, rijst, sjalot, tomaten uit blik, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Tournedos met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Mosselen met poulettesaus

Ingrediënten:
beurre manié, boter, citroensap, eidooier, double cream, mosselen, peterselie, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Bearnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, dragonazijn, eidooier, kervel, sjalot, witte peper, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Remouladesaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, eidooier, grove mosterd, mierikswortel, neutrale olie, peper, peterselie, sherryazijn, sjalot, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Maltesersaus

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, citroensap, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Citroensabayon

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, eidooier, gevogeltefond, sjalot, tijm, witte peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Lunch uit Een kookboek.:

Herbergsalade

Ingrediënten:
boterbonen, citroensap, citroenzest, doperwten, ei, eikenbladsla, gekonfijte tomaten, peper, prinsessenbonen, sjalot, volle yoghurt, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Mul met venkel - triglie al finocchio

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde chilipeper, kruidenmosterd, mul, olijfolie, peper, sjalot, venkelgroen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Kaviaarmayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, kaviaar, mosterd, olie, sjalot, tabasco, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sauzen
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

snoekbaars met tomaten

Ingrediënten:
citroensap, doorregen spek, droge witte wijn, ei, mayonaise, milde mosterd, olie, peper, sjalot, snoekbaars, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...