Wild

Wild (jachtwild) zijn dieren, vaak zoogdieren en vogels, waarop gejaagd wordt. Het vlees dat afkomstig is van deze wilde dieren noemt men ook wild.

Bij wild gaat het vaak om vlees van dieren, die door jagers of stropers zijn gejaagd zoals konijnen, herten of everzwijnen. Wild wordt door jagers en fijnproevers beschouwd als natuurlijk scharrelvlees. Het vlees kan worden gekocht bij de poelier, die zich specialiseert in de verkoop van wild en gevogelte.

Alternatieve naam: afsnijdsel van wild.

Zoek naar wild in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met wild in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste wild recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient wild:

Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Wildsaté

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, suiker, ui, wild, zonnebloemolie en zout

Soort:
barbecue/grill / wild
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Werken met Wild

Ingrediënten:
chocolade, fazant, fond, hert, pancetta, reebout, reerug, truffel, wijn, wild, wild zwijn, wildzwijnbout en zuurkool