25 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisauberginebaconbasilicumbladpeterseliebleekselderijbloembloemkoolboterbroccolicitroensapeigele paprikaknoflookolijfolieoreganopaprikapeperspinazietomaatuivenkelwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Salade van geroosterde paprika

Ingrediënten:
ansjovisfilet, extra vierge olijfolie, gele paprika, kappertjes, knoflook, rode paprika en oregano

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Geroosterde gekruide paprika

Ingrediënten:
ansjovisfilets, gele paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / voorgerecht uit Trattoria:

Drie gemarineerde antipasti

Ingrediënten:
ansjovis, artisjok, aubergine, basilicum, citroen, courgette, kappertjes, mozzarella, parmezaanse kaas, pesto, rode paprika en salami

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Bagna caôda - Knoflook-ansjovisdip

Ingrediënten:
ansjovisfilet, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, kardoen, knoflook, koolblad, koolraap, olijfolie, paprika en venkel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Picknick / diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelen met mayonaise, tomaat en ansjovis

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, ei, kappertjes, komkommer, mayonaise, melk, olijven, rode paprika, tomaat en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / aardappelgerecht
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Salade van gegrilde paprika's

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroensap, gele paprika, knoflook, olijfolie en rode paprika

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Juliennesoep

Ingrediënten:
aardappel, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broccoli, ei, gaar vlees, gehakt, groenten, kervel, kipgehakt, knolselderij, munt, nootmuskaat, omelet, paneermeel, peper, peterselie, postelein, prei, rundergehakt, sla, spinazie, varkensgehakt, vegasoepballetjes, vermicelli, vis, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Provençaalse taart

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, eierdooier, gele paprika, knoflook, olijfolie, olijven zonder pit, oregano, rode paprika, tomaat, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree en witte ui

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / vis
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Tonijnfilet met olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovis, kappertjes, knoflook, olijfolie, paprika, parmezaanse kaas, tonijnfilet, zwarte olijventapenade en zwarte olijven zonder pit

Soort:
carpaccio/tartaar / vis
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Salade nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, ei, fleur de sel, olijfolie, rode paprika, rode ui, tomaat, tonijn in blik en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Frankrijk:

Groentefondue - banga cauda

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, broccoli, knoflook, olijfolie, paprika, radijs, slaharten, venkel en wortel

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groente
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Italia:

Warme saus - bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, knoflook en groente

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Schuimige Groentesoep Met Citroenpangrattato

Ingrediënten:
ansjovis, asperge, bloemkool, boter, citroen, eidooier, groentebouillon, groenten, kervel, knoflook, knolselderij, kippenbouillon, bakolie, olijfolie, pastinaak, peultjes, slagroom, spinazie, tuinbonen, tuinerwten, uien, verse dille, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Catalaanse pizza's - cocas

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bacon, bloem, butifarra, champignon, droge gist, groene paprika, knoflook, maïsgriesmeel, olijfolie, peper, pijnboompitten, polenta, rode paprika, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / pizza / vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloemkool, boter, broccoli, champignons, gele paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, schorseneren, venkelknol, witte truffel en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Moro Londen:

Coca

Ingrediënten:
ansjovisfilet, aubergine, fijn zeezout, krenten, olijfolie, pijnpitten, platbrooddeeg, rode paprika, spinazie, ui, oregano, verse rozemarijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht / quiche / vegetarisch