202 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouilloncitroencognacdroge witte wijngroenteknoflooklaurierolieolijfoliepeperpeterseliesaffraansjalottijmtomatenpureeuivenkelvisbouillonwaterwijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Gesmoorde kip met witte bonen en tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, droge witte wijn, gedroogde witte bonen, kip, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, laurierblad, prei, rozemarijn, saffloerolie, tijm, tomaten uit blik, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Langzaam gestoofd kalfsvlees met pruimen & prei

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Basisrecept uit BioBudget:

Visbouillon van restjes

Ingrediënten:
garnalenkoppen, garnalenpantsers, groenten, knoflook, knolselderij, laurier, olie, room, sjalot, tomatenpuree, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Soho-chowder met venusschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, maiskolven, melk, pancetta, peper, prei, tomaten, ui, venkel, venusschelpen, visbouillon en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Inktvis, limabonen en inkt

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, citroen, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, inktvisinkt, knoflook, limabonen, peper, peterselie, prei, tomaat uit blik, ui, venkel, zeekat en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Gnocchi met gestoofde ossenstaart

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde rode spaanse peper, gnocchi, jeneverbes, kaneelstokje, olijfolie, oregano, ossenstaart, parmezaanse kaas, prei, salie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Noordzee-vissoep met knoflookbrood

Ingrediënten:
chilipeper, boter, gezouten boter, garnaal, harder, kerriepoeder, kervel, poon, preien, rode paprika, stokbrood, knoflook, uien, venkelknol, visbouillon, vleestomaten, witte wijn en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Octopus in meshwiya-saus met selderijsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, octopus, olijfolie, prei, pruimtomaat, rode paprika, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met grouper

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, grouper, olijfolie, prei, spaghetti, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Krabbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, citroen, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, krab, kruidnagel, prei, saffraan, selderij, steranijs, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Trattoria:

Visstoofschotel

Ingrediënten:
brood, citroen, garnalen, inktvisjes, knoflook, mosselen, oregano, peterselie, prei, pruimtomaten, saffraan, tomatenpuree, venkelzaad, vis, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / avondmaal uit A propos bistro:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
beerkreeft, croutons, knoflook, kongeraal, olijfolie, pastis, pieterman, poon, prei, rode mul, saffraan, schorpioenvis, strandkrabben, tomaat, ui, venkel, vissoep, witte wijn en zonnevis

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

lamsnavarin

Ingrediënten:
bloem, bospeen, bosui, boter, bouquet garni, doperwt, lamsschouder, prei, slagroom, tomaat, tuinboon, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...