44 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembouillonchampignoncitroencourgetteeigroentekippenbouillonknolselderijkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterselierozemarijnsuikertijmtomatenpureeuivleeswitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Preitaart met peer en gorgonzola

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, gorgonzola, knoflook, mosterd, peer, peper, pijnboompitten, prei, ricotta, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Duivensaus

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, cognac, druivenpitolie, knoflook, laurier, prei, ui, water, witte port, wortel en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / tussengerecht uit De truffel:

Mouasseline van Sint-Jacobsnoten

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, eiwit, fleur de sel, gember, knoflook, laurier, mascarpone, miniprei, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, droge witte wijn, knoflook, kreeft, laurier, middelandse zeevis, olijfolie, prei, saffraandraadjes, tijm, tomaten, venkelzaad, water, zeepaling en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccoli, courgette, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Gemüsefond - Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccolisteel, courgette, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Vissaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, crème fraîche, foelie, gember, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, visgraten, vissenkoppen, water, witte wijn, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht / tussengerecht uit De truffel:

Sint-Jacobsnoten omhuld met zwarte truffel

Ingrediënten:
boter, crème fleurette, fleur de sel, knoflook, laurier, olijfolie, prei, sint jakobsschelpen, slagroom, spinazie, ui, water, witte wijn, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Vichyssoise met gepocheerd ei

Ingrediënten:
aardappelen, azijn, belgische mosterd, boter, ei, fleur de sel, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, peper, prei, tijm, ui, vichywater, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, garnalen, knoflook, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Vissoep - soupe de poissons de roche

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, croutons, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, pieterman, poon, prei, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie, vis, water, wijting, wortel en zeepaling

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Gebraden konijn met tuinbonen

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, gekonfijte tomaten, gerookt buikspek, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, konijn, kropsla, marjolein, olijfolie, peper, prei, rode wijn, sjalot, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinbonen, ui, water, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Zalmsoep

Ingrediënten:
aardappels, anijssterren, augurk, augurk, bloemkool, boter, citroensap, dille, gember, water, koolraap, olie, prei, rode chilipeper, knoflook, ui, varkensgehakt, verjus, vissaus, water, wittewijnazijn, yoghurt, zalm, zout en zure room

Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

gekonfijte en gegrilde kip met jus, groenten in gremolata en krokante polenta

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bospeen, boter, broccoli, champignon, cherrytomaatjes, citroen, eendenvet, kaneelstokje, karkas van kip, kip, kippenvleugels, knoflook, laurier, maïsmeel, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, salie, sinaasappel, sperziebonen, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sven ter heide, Jennifer ter Heide

Recept van Voedzaam & Snel:

Foe yong hai

Ingrediënten:
appelazijn, avocado, bamboescheuten, bimi, champignons, ei, gele paprika, knoflook, peper, prei, rode paprika, roomboter, taugé, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zeezout

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Hongaarse goulashsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, gele paprika, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, laurierblaadjes, oregano, paprikapoeder, prei, rode paprika, sambal, schenkel, spekjes, tijm, tomaat, tomatenblokjes, ui, water en winterpeen

Haal meer recepten op...