47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroendragondroge witte wijneikipknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomtijmuiwaterwitte peperwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Hollandaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, laurier, peperkorrels, zwart, boter, sjalot, wijnazijn en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tongfilets in whisky

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, gruyère, kerrie, laurierblad, slagroom, tong, ui, visafval, whisky, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik met champignons en sjalotten

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, koffieroom, laurierblad, olijfolie, prei, sjalot, ui, water, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, kalfsborst, kortkorrelige rijst, laurierblad, melk, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Blanquette van kip

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eierdooier, kortkorrelige rijst, kruidnagel, laurierblad, melk, soepkip, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Koude spinkrab van de visser

Ingrediënten:
citroensap, ei, heekfilet, laurierblad, mosterd, spinkrab, ui, witte wijn, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Koude forel in gelei

Ingrediënten:
citroensap, ei, forel, laurierblad, mayonaise, poedergelatine, rodewijnazijn, slablad, tomaat, ui, waterkers, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Opgerolde tongfilets met ham in saus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, laurierblad, melk, serranoham, tong, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Taartjes met tongfilet en bechamel met paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, laurierblad, melk, tartelettes, tong, ui, visafval, witte wijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte truffel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Het tapas boekje:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, citroensap, ei, gemalen kruidnagel, kalfsgehakt, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, slankroom, tomatenblokjes uit blik, ui, varkensgehakt, verse bladpeterselie, witte peper, witte wijn, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsschenkel met artisjokken en citroen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, asperge, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge sherry, eidooier, fino sherry, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, prei, slagroom, verse doperwten, oregano, verse tijm, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, manzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Kalfsvlees in tonijnsaus - vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eidooier, extra vergine olijfolie, kalfsvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peper, tonijn in olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kip, gebakken

Ingrediënten:
béarnaisesaus, bloem, boter, broodkruim, citroen, citroensap, ei, kip, vrije uitloop, laurier, olie, peterselie, tijm en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Bourride

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, garnaal, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, tomaat, ui, venkelzaad, visbouillon, witvisfilet en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsborst met salsa verde en schorseneren

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, bladpeterselie, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroen, citroensap, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kappers, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, pancetta, rodewijnazijn, rucola, schorseneer, uien en winterpeen

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Normandische vistaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, champignons, citroen, citroensap, dille, droge witte wijn, eierdooier, eieren, jeneverbessen, kabeljauw, kervel, kruidnagels, laurierblad, paneermeel, peper, peterselie, schelvis, ui, water, witte peper en zout

Haal meer recepten op...