24 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijnknoflooklaurierlaurierbladmayonaiseolijfoliepeperpeterseliepreiselderijslagroomtijmtomaatuizoutzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Vissoep met room en kerrie

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge witte wijn, kerrie, koffieroom, laurierblad, meiraap, olijfolie, rijst, ui, verse peterselie, witvisfilet, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Taartjes met tongfilet en bechamel met paddestoelen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, eierdooier, laurierblad, melk, tartelettes, tong, ui, visafval, witte wijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte truffel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Schelmpjes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, boter, garnalen, peper, peterselie, room, schelpen, sla, tomaat, ui, visfilet, wijn, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Carpaccio di polpo - Octopuscarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, giorgios vinaigrette, laurier, octopus, olijfolie, peper, tomaat, ui, vis, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht uit Made in Italy:

Razza al balsamico - Rogvleugel met oude balsamicoazijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, giorgios vinaigrette, granaatappel, laurier, olijfolie, peterseliestengels, pijnappelpitten, rogvleugel, rucola, sjalot, sultana's, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Langoustinebouillon

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, dille, kardemomzaad, knoflook, korianderzaad, langoustine, laurier, limoenschil, olie, peterselie, prei, tijm, tomaten, ui, venkelknol, viskarkas, witte wijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Diner / voorgerecht uit Heerlijk simpel:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, droge witte wijn, kalfstong, kappertjes, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, rucola, tonijn in olijfolie, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Koude forel in gelei

Ingrediënten:
citroensap, ei, forel, laurierblad, mayonaise, poedergelatine, rodewijnazijn, slablad, tomaat, ui, waterkers, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met grouper

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, grouper, olijfolie, prei, spaghetti, tomaat, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met garnalen en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, bleekselderij, bottarga, citroensap, garnaal, olijfolie, sjalot, spaghetti, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Bouillabaisse "Henk Savelberg"

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, court-bouillon, knoflook, kreeft, langoustines, laurier, olijfolie, pastis, peterseliestelen, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, vis, visfumet, winterwortel en witte wijn

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vispastei - vol-au-vent di mare

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, bloem, boter, brood, droge witte wijn, ei, garnaaltjes, heekfilet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, melk, peper, sherry, ui, verse bladpeterselie, voorgebakken pasteibak, witvisfilet, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pastei / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Mousseline de saumon - Zalmmousse

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cognac, droge witte wijn, gelatine, gelatinepoeder, lente-ui, madeira, nootmuskaat, peper, selderij, sjalot, slagroom, truffel, ui, visfond op basis van witte wijn, wortel, zalm, zalm uit blik en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hollandse bouillabaisse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, dorade, griet, harder, knoflook, laurier, prei, rode poon, rozemarijn, schol, slagroom, tarbot, tijm, tomaten, tomatensap, ui, venkel, vis, witte wijn, wortel, zeeduivel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Kalfsvlees met tonijnsaus

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bliktonijn, citroensap, kalfsmuis, kappers, olijfolie, peterselie, ui, winterwortel en witte wijn

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Provence:

Sardine-rolmops - paupiettes de sardines en marinade

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, muscadet, peperkorrel, sauvignon blanc, ui, venkelzaad, verse sardines, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
marinade / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Varkensfilet met tonijnsaus - lombo tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, bleekselderij, citroen, dijonmosterd, droge witte wijn, eierdooier, kappertjes, olijfolie, tonijn op olie, ui, varkensfilet, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees / vis