32 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercognaccrème fraîchedroge witte wijneigruyèrekruidenkruidnagellaurierlaurierbladmelkolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterseliesjalotuiwortelzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

De lekkerste stoofpot met pastakussentjes gevuld met aardappel en rucola

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, bloemige aardappelen, boter, citroen, kalfswangen, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode ui, rozemarijn, rucola, tijm, tomaat in blik, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, knoflook, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, pecorino, pomodori uit blik, ricotta, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, kruiden, knoflook, lamsgehakt, lasagnavellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Zeeduivel & bavettelasagna

Ingrediënten:
bavettepasta, bloem, boter, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peperoncino, peterselie, tijm, tomatenpassata, ui, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Pompoen-preitaart met gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, droge witte wijn, gruyère, kastanjechampignons, knoflook, korstdeeg, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, pompoen, portabello, prei, shiitake, slagroom en tijm

Soort:
quiche / ei/omelet/frittata
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Groene lasagne met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eekhoorntjesbrood, groene lasagne, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gekookte ham Porte Maillot - jambon à la Porte Maillot

Ingrediënten:
basilicum, boontjes, boter, bouillon, droge witte wijn, erwten, jonge wortel, kaneel, knoflook, kropsla, kruidnagel, laurierblad, lente-ui, licht gezouten ham, nootmuskaat, peper, tijm, ui, verse peterselie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Gevulde kool met gehakt

Ingrediënten:
bouillon, brood, cognac, ei, garnaal, gemberpoeder, knoflook, mosterd, nootmuskaat, paddestoelen, groene kool, tijm, tomatensaus, ui, varken, witte wijn en worcestersaus

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groene speltkoeken met gesmoorde komkommer

Ingrediënten:
basilicum, boter, courgette, dille, ei, groentebouillon, grünkern groene spelt, knoflook, nootmuskaat, olie, peterselie, room, rozemarijn, selderijblad, stoofkomkommers, tijm, ui, witte peper, witte wijn en wortel

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kalfsborst - falette

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, buikspek, cognac, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, plantaardige olie, snijbiet, snijpeterselie, ui, verse kervel, verse peterselie, verse tijm, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Corsicaanse stoofschotel met pasta - stufatu

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, corsicaanse schapekaas, droge witte wijn, gedroogde boleten, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, runderstoofvlees, schouderlappen, sukadelap, tomaat, ui, verse pasta, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Varkenshaasbiefstukjes met cantharellensaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, rode ui, room, sjalot, spitskool, tijm, varkenshaasbiefstukjes, verse cantharellen en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Groenteschotel

Ingrediënten:
boter, courgette, gruyère, knoflook, nootmuskaat, olie, olijfolie, peper, rode ui, tijm, tomaat, verse bladpeterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Traditionele kippenpastei

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, boter, champignons, diepvrieserwten, groene selderij, kipfilets, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, olijfolie, peper, rode paprika, room, ui, kruiden, witte wijn en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Pens met kikkererwten

Ingrediënten:
chorizo, gedroogde kikkererwten, groene spaanse peper, knoflook, kruidnagel, laurierblaadje, mild paprikapoeder, morcilla, nootmuskaat, olijfolie, pens, pimentón, tijm, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte wijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Harderfilets met tuinkruiden - filets de mulet aux fines herbes

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, eierdooier, harder, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peper, sjalot, ui, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, wilde venkel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Liebre con lentejas - Gestoofde haas met linzen

Ingrediënten:
bloem, bruine linzen, cognac, groene paprika, haas, hazenbloed, hazenlever, kippenlevers, knoflook, kruidnagels, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, quindillapaprika, rode wijnazijn, sjalot, tijm, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
wild
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Voorjaarsfondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, nootmuskaat, peper, stokbrood en kruiden

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Gemengde fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, kruiden, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, peper, schouderham, stokbrood en zwarte olijven

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Artischockenböden mit Gemüsepanaché / Artisjokbodem met groentepanaché

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, bleekselderij, bloemkoolroosjes, champignons, citroensap, groene bonen, knoflook, koriander, korianderzaden, laurier, lente-ui, nootmuskaat, olijfolie, peterseliewortel, poedersuiker, rode chilipeper, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomaten, witte koolraapjes met lof, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gesmoord witlof met citrus

Ingrediënten:
boter, citroenschil, citroentijm, fleur de sel, jeneverbessen, knoflook, limoenschil, nootmuskaat, peper, sinaasappelschil, steranijs, witlof, witte wijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Pat met calvados

Ingrediënten:
boter, calvados, gemberpoeder, gerookt spek, jeneverbessen, knoflook, nootmuskaat, peterselie, sjalotjes, tijmblaadjes, varkensbuik, varkenslever, varkensschouder, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
ei/omelet/frittata
Haal meer recepten op...