32 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appaloosabonenbieslookbleekselderijborlottibonenboterbouilloncannellinibonencavatellicitroensapconchigliecourt-bouillondroge witte wijngroenteknoflookkreeftlaurierolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselietijmuiwijnwortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Langzaam gestoofd kalfsvlees met pruimen & prei

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Risotto met doperwten en mascarpone

Ingrediënten:
belegen geitenkaas, belegen schapenkaas, bosui, doperwten, groentebouillon, havermoutvlokken, knoflook, mascarpone, olijfolie, pecorino, peper, prei, ui, witte wijn en zout

Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Octopus met geroerbakte boerenkool met salsa van zwarte olijven en goudgele rozijnen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht uit Nopi:

Aardperensoep met hazelnoten-spinaziepesto

Ingrediënten:
aardperen, banaansjalot, bieslook, blanke hazelnoten, boter, citroenschil, dragon, droge witte wijn, groene birds eye chilipeper, groentebouillon, grof zeezout, hazelnootolie, knoflook, minispinazie, olijfolie, prei, volle melk en wittewijnazijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Preirisotto met tamme kastanjes

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, groentebouillon, koolzaadolie, olijfolie, prei, risottorijst, tamme kastanjes, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Speltotto met boerenkool en geitenkaas

Ingrediënten:
boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, parelgort, parelspelt, parmezaanse kaas, prei, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Bijgerecht / basisrecept uit Rijst en risotto:

Basisrecept risotto bereiden

Ingrediënten:
boter, bouillon, groente, kaas, knoflook, olijfolie, risottorijst, ui, vlees, wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Kalfsrolletjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, kalfsgehakt, kalfsschnitzel, kappertjes, kruidnagel, laurierblad, mosterd, olie, ontbijtspek, peperkorrels, prei, ui, verse peterselie, witte peper, witte wijn, worteltjes en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

zilte rijst in de romertopf

Ingrediënten:
bouillon, inktvis, knoflook, laurierblad, mosselen, olie, prei, rijst, saffraandraadjes, scampi, ui, verse tijm, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Bloemkool panna cotta met kipper

Ingrediënten:
gelatine, bloemkool, droge witte wijn, groentebouillon, hazelnootolie, kappertjes, kipper, olijfolie, peterselie, prei, sjalot, slagroom, witte peper, witte wijnazijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met kool

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, kool, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, savooiekool, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met kool en Israëlische couscous

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, bouillon, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwt, kool, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, savooiekool, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans / Noord-Afrikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met spinazie en cavatelli

Ingrediënten:
appaloosabonen, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, krenten, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, rozijnen, spinazie, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Cannellinibonen met artisjokken en cavatelli

Ingrediënten:
appaloosabonen, artisjokhart, baby-artisjok, bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavatelli, citroensap, conchiglie, groentebouillon, kikkererwt, olijfolie, orecchiette, parmezaanse kaas, pasta, pecorino romano, peper, pintobonen, prei, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Waterzooi met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, court-bouillon, kip, peper, peterselie, prei, rivierkreeftjes, saffraan, slagroom, witlof, witte wijn, witvis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met saffraan en Sint-Jacobsschelpen

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, crème fraîche, groentebouillonblokje, kervel, knoflook, olijfolie, peper, prei, risotto, saffraan, sint-jacobsschelpen, sjalotten, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto primavera met ham

Ingrediënten:
arboriorijst, artisjokbodems uit blik, bieslook, doperwten, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pata negra, peper, peultjes, prei, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto primavera

Ingrediënten:
arboriorijst, artisjokbodems uit blik, bieslook, doperwten, groentebouillonblokje, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peultjes, prei, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Winterse stoofschotel met dumplings

Ingrediënten:
aardappel, babywortels, bakpoeder, balsamicoazijn, bloem, boter, champignons, dijonmosterd, gezouten boter, groentebouillon, knoflook, limabonen uit blik, mosterdpoeder, olijfolie, ongekookte rode bieten, pastinaak, prei, sjalot, tijm, kruiden, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / noedels
Haal meer recepten op...