91 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercitroensapcourgetteeikippenbouillonlauriermelknootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirode wijnroomsuikertijmuiwaterwitte wijnzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroen, eidooier, kalfsstoofvlees, knoflook, prei, slagroom, spek, ui, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Tête de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, grof zeezout, kalfswang, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / voorgerecht uit Gemüse! :

Citroen-tijmsoep met tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, room, tijm, tuinbonen, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Ravioli met rundvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, bloem, droge witte wijn, ei, eidooier, knoflook, laurier, margarine, paneermeel, parmezaanse kaas, runderstaartstuk, sinaassappel, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kapoen met roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, eidooier, kapoen, knoflook, kruidnagel, slagroom, tijm, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Gebonden kippensoep met bladerdeegdeksel

Ingrediënten:
bloem, boerenkip, boter, eidooier, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, morieljes, peper, peterselie, roomboterbladerdeeg, sjalotten, terrine van foie gras, truffel, ui, witte meiraap, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Lunch / snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Vleesbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gist, hamspek, karwijzaad, knoflook, melk, nootmuskaat, paprikapoeder, schapenvlees, tabasco, ui, varkensvlees, wortel en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, room, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Velouté de Saint-Jaques - Romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Vol-au-vent

Ingrediënten:
aardappelpuree, bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boerderijkip, boter, bottarga van ei, ei, eidooier, jeneverbessen, kalfsgehakt, kastanjechampignons, knoflook, kruidnagel, laurier, mousselinesaus, nootmuskaat, paneermeel, parijse champignons, peper, peperkorrels, piment d'espelette, prei, shiitake, tijm, ui, veldsla, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Strudel uit de moestuin - strudel dell'orto

Ingrediënten:
aardappel, artisjokharten, asperges, bladerdeeg, bloem, boter, eierdooier, gele sperziebonen, knoflook, koffieroom, peper, verse doperwten, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gefrituurde varkensstaart

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, korianderzaad, laurier, panko, peperkorrels, tijm, ui, geel, varkensstaart en wortel

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamscarré met rozemarijn in een zoutkorst

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, eiwit, grof zout, knoflook, lamscarré, olijfolie, paneermeel, peper, prei, verse peterselie, verse rozemarijn, wortels en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Cannelloni

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, ei, eidooier, gehakt, grano duro meel, knoflook, olie, paprikapoeder edelsusz, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, runderbouillon, spinazie, tomatenpuree, tomatensaus, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Lisette

Recept van Onze Franse keuken:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsbouillon, kalfsvlees, boter, knoflook, kruidnagels, rijst, bleekselderij, ui, wortelen en zout & peper

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Pasteitjes met chorizo & cacau

Ingrediënten:
bakchorizo, bloem, bouillon, cacaopoeder, chilipoeder, ei, eigeel, knoflookteen, komijnpoeder, korianderblaadjes, peper, roomboter, tomatenpuree, ui, water, wortel, zonnebloemolie en zout

Haal meer recepten op...