90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemcitroensapeieidooierfijne kristalsuikerfilodeeggehaktkaneelkristalsuikerkruidnagelmelknootmuskaatnotenolijfoliepoedersuikerroomsinaasappelslagroomsuikertijmvloeibare honingwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Kaneelboter

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, pecannoten, walnoten en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Baklava

Ingrediënten:
boter, citroensap, fillobladerdeeg, honing, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, margarine, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria España:

Walnootflapjes - casadielles

Ingrediënten:
anisette, bloem, boter, frituurolie, honing, poedersuiker, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / tussengerecht / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Karamel-walnootrepen

Ingrediënten:
bloem, honing, ongezouten roomboter, room, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Bij de koffie uit Minimania:

Notenkrakers

Ingrediënten:
broodkruim, eidooier, poedersuiker, suiker, boter, gist, honing, melk, likeur, meel, zout en walnoten

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Baklava 2 - Zoete delicatesse

Ingrediënten:
amandelen, boter, filodeeg, hazelnoten, honing, pijnboompitten, suiker en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Liever lokaal:

Salade van molsla met witschimmelkaas en paardebloem

Ingrediënten:
boter, dragonazijn, honing, jonge witschimmelkaas, meikaas, molsla, olie, paardenbloempjes, rucola, sla, spinazie, veldsla, walnoten, walnotenolie en wittewijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Korhaantje

Ingrediënten:
bloem, chocolade, boter, boterroom, eieren, griessuiker, honing, marsepein, melk en walnoten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Bananen-notenmuffins

Ingrediënten:
ahornstroop, bakpoeder, banaan, bloem, boter, cashewnoten, ei, honing, melk, neutrale olie, pecannoot, volkorenmeel, walnoten, zemelen en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Rieslingsaus

Ingrediënten:
boter, droge riesling, honing, nootmuskaat, peper, peterselie, room, sjalot, walnoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Baklava

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroen, filodeeg, kaneel, roomboter, sinaasappel, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met kruidenkorst

Ingrediënten:
bosbessenjam, boter, broodkruim, eierdooier, hertenfilet, honing, jeneverbessen, koriander, maïszetmeel, peper, rode wijn, tijm, vetstof, walnoten, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit E.G. Baur en I. Ohlbaum - Aan tafel met Verdi

Recept uit Aan tafel met Verdi:

Spongata (Kersttaart)

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, ei, eidooier, honing, pijnboompitten, poedersuiker, pruimenconfituur, rum, sinaasappelsap, suiker, sultanarozijnen, walnoten en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, honing, pistachenoten, suiker, walnoten, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Schotse cake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, eieren, gekonfijte vruchten, griessuiker, honing, kaneel, rozijnen, sinaasappel, vanillesuiker, walnoten, whisky en zout

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Langhopf

Ingrediënten:
amandelen, bakkersgist, blanke rozijnen, boter, ei, hazelnoten, honing, kaneel, kaneelsuiker, melk, patentbloem, rum, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fondant au chocolat et aux noix

Ingrediënten:
bloem, citroen, eidooier, eiwitten, boter, gehakt, honing, kristalsuiker, melkchocolade, pistachenoten, poedersuiker, rietsuiker, slagroom en walnoten

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Haal meer recepten op...