104 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemcitroensapcrème fraîchedragondroge witte wijnkippenbouillonknoflooklauriernootmuskaatolieolijfoliepeterselieroomsjalotslagroomtijmuivisbouillonwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht uit Home made:

Langwerpige preitaart

Ingrediënten:
boter, eiwit, hollandse geitenkaas, peper, prei, roomboterbladerdeeg, tijm, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Rijstsalade met garnalen en groene appel

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, garnalen, groene appels, langkorrelige rijst, olijfolie, peper, bladpeterselie, prei, rozemarijn, salie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Spuntino:

Soho-chowder met venusschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, knoflook, maiskolven, melk, pancetta, peper, prei, tomaten, ui, venkel, venusschelpen, visbouillon en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Gnocchi met gestoofde ossenstaart

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde rode spaanse peper, gnocchi, jeneverbes, kaneelstokje, olijfolie, oregano, ossenstaart, parmezaanse kaas, prei, salie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, venkelzaad, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Preirisotto met tamme kastanjes

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, groentebouillon, koolzaadolie, olijfolie, prei, risottorijst, tamme kastanjes, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / avondmaal uit Veg!:

Speltotto met boerenkool en geitenkaas

Ingrediënten:
boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, groentebouillon, harde geitenkaas, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, parelgort, parelspelt, parmezaanse kaas, prei, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Lunch / avondmaal uit Lekker vegetarisch:

Tarwe-groenteschotel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, belegen kaas, boter, droge witte wijn, groente, lente-uien, peper, peterselie, tarwe, zongedroogde tomaten in olie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis in de keuken:

IN DE PAN

Ingrediënten:
bouillon, gerookte vis, groene kruiden, groente, ham, boter, peper, pittige kaas, risottorijst, knoflook, uien, witte wijn en zout

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / risotto / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Vis met voorjaarsgroente en papillote

Ingrediënten:
citroenschil, dragon, droge witte wijn, peper, prei, roomboter, witvisfilet, wortel en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Lunch / buffet / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Terrine van zalm en paling

Ingrediënten:
bladgelatine, boter, courgette, droge witte wijn, gerookte paling, gerookte zalm, olie, peper, prei, tagliatelle, verse bieslook, verse kervel, visbouillontablet, visfond, voorgeweekte stokvis, zalmfilet, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paté/terrine
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Pasta met gerookte zalm en kappertjes

Ingrediënten:
crème fraîche, droge witte wijn, gerookte zalm, kappertjes, limoen, olie, prei, roomboter, tagliatelle, verse bieslook, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, prei, sjalot, slagroom, soepgroenten, spinazie, visbouillontabletten, winterwortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Mosselsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, mosselen, ontbijtspek, peper, prei, slagroom, visbouillon, witte wijn, zaanse mosterd en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamsschouder uit de oven met bonen

Ingrediënten:
aardappel, boter, droge witte wijn, groene kool, ingelegde tomaten, lamsstoofvlees, olie, peper, prei, witte bonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Waterzooi met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bieslook, boter, court-bouillon, kip, peper, peterselie, prei, rivierkreeftjes, saffraan, slagroom, witlof, witte wijn, witvis en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Fusillitimbaal - timballo di fusilli

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, ei, fusilli, melk, parmezaanse kaas, peper, prei, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Haal meer recepten op...