80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroendroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidenkruidnagellaurierolieolijfoliepeperpeterseliepreisjalottomaattomatenpureeuiwaterwijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccolisteel, courgette, ui, knoflook, kruidnagel, laurierblad, prei, rozemarijn, tijm, ui, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, krab, kreeft, laurierblad, olijfolie, peper, pieterman, prei, rode poon, rozemarijn, saffraandraadjes, selderijstelen, sinaasappelschil, stokbrood, tijm, tomaat, tong, ui, venkelgroen, verse peterselie, vis, wijting, wortel, zeebarbeel, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, jeneverbessen, kalfsborst, kalfsbotten, kruidnagel, maïzena, peperkorrel, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witte wijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Kalfsjus

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbotten, knolselderij, kruidnagels, laurier, madeira, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Gebraden kip

Ingrediënten:
bessenjam, bleekselderij, bloem, citroen, kip, kippenbouillon, knoflook, kruidenboter, laurier, rozemarijn, tijm, ui, wijn en wortel

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met citroen

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, citroenrasp, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, rozemarijn, saffraan, tijm, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met groenten en kruiden

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, rozemarijn, saffraan, tijm, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Kalfsfond

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, kalfsbotten, kalfsschenkel, knoflook, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, vleestomaat, winterwortel, witte peperkorrels en witte wijn

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Lamsbout (5 uurslam)

Ingrediënten:
knoflook, lamsbout, laurier, olijfolie, rozemarijn, selderijknol, tijm, ui, vastkokende aardappel, winterpeen en witte wijn

Soort:
lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hollandse bouillabaisse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, dorade, griet, harder, knoflook, laurier, prei, rode poon, rozemarijn, schol, slagroom, tarbot, tijm, tomaten, tomatensap, ui, venkel, vis, witte wijn, wortel, zeeduivel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Kip met veertig tenen knoflook

Ingrediënten:
baguette, bleekselderij, kip, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gestoofd konijn

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bospeen, droge witte wijn, gehakt, tomaat, kippenbouillon, konijn, laurierblaadjes, olijfolie, paddenstoelen, rozemarijn, salieblaadjes, sjalotten, bleekselderij, tijm, ui, winterwortel en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gestoofde tonijn - tonno stufato

Ingrediënten:
meiraapjes, olijfolie, peper, sjalot, sperziebonen, verse rozemarijn, verse tijm, verse tonijn, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Kip marengo

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, champignons, cognac, kippenbouillon, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, maïzena, peterselie, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broccoli, courgette, knoflook, kruidnagel, laurier, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gestoomde mosselen

Ingrediënten:
knoflook, kokkels, laurier, mossel, olie, prei, tuinkruiden, ui, venusschelpen, witte wijn en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Gigot ou épaule de pré-salé, farci - Gevulde lamsbout of lamsschouder

Ingrediënten:
droge witte wijn, farce aux herbes, farce aux olives, farce aux rognons, farce de porc, farce de porc 2, farce duxelles, farce mentonnaise, fond, knoflook, lamsbotten, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Haal meer recepten op...