241 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroencitroensapeigemberpoederhoningkaneelknoflookkoriandermelknootmuskaatolieolijfoliepeperpoedersuikerslagroomsuikeruiwalnotenwaterwortelzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Kreeft met vijf parfums

Ingrediënten:
bloem, bosui, chilipeper, gember, knoflook, kreeft, olie, peper, rijstwijn en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pistache-gemberbiscotti

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gemberpoeder, pistachenoten, sinaasappel, stemgember en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemberbroodpannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, boter, druivenpitolie, ei, gember, kaneel, kruidnagel, maïsolie, melasse, melk, slagroom, stemgember, zout en zuiveringszout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

gemberkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, gember, kristalsuiker, bakpoeder en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / diner / nagerecht uit Liever lokaal:

Rabarbercrumble

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, boter, foelie, gember, griesmeel, hazelnootmeel, polenta, rabarber, rozijnen, sinaasappelsap en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Gemberkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, gemberpoeder, gembersiroop, stemgember, witte suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Keizerlijke ribbetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, donkere sojasaus, ei, gember, knoflook, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, varkensribbetjes, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Chocolade-gemberlaagjescake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cacaopoeder, cakemeel, gemberwortel, gesuikerde gember, neutrale olie, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Boerenmuffin met appel & grauwe erwt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, ei, friszure appels, gember, grauwe erwten, honing, kaneel, kurkuma, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gekrulde garnalen in chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, gamba's, gedroogde peper, knoflook, olijfolie, pale dry sherry, pure chocolade, sinaasappelsap, gember, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Rabarbertaart met meringue

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gemberpoeder, rabarber, bakpoeder, vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tofu met vijf kruiden, gestoomde aubergines en kardemompassata

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, chinees vijfkruidenpoeder, citroengras, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gember, grof zeezout, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, mirin, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, thaise sjalotjes, tofu, tomatenpassata, tomatenpuree, witte peper, zonnebloemolie, zwarte peper en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Snack of tussendoortje uit Foodstyling:

Discoballetjes

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, gember, groene voedingskleurstof, kipfilet, lente-uitje, peper, rode voedselkleurstof, saffraan en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Kruidkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, bruine suiker, ingelegde gember, gembersiroop, honing, koekkruiden, melk, sukade en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Haal meer recepten op...