290 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroencitroensapeikaneelknoflookkruidenlaurierbladmelkolijfolieparmezaanse kaaspeperrundergehaktspecerijentijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Snack of tussendoortje uit De banketbakker:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, gelatine, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, fijn, paneermeel, grof, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom, water en zonnebloemolie

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sardines op de wijze van de vijgenpikkers

Ingrediënten:
kaneel, knoflook, laurierblad, marokkaanse olijfolie, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, sardines, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en wit broodkruim

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaasflapjes

Ingrediënten:
bloem, eieren, fetakaas, filodeegvellen, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gestoofde linzen met pastinaak

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine linzen, droge sherry, groentebouillon, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, peper, peterselie, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Raapjes gevuld met seitan

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, fijne havervlokken, gemalen kaas, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, raapjes, seitan, sjalot, sojamelk, walnoten, wortelen en zout

Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Friture - Gefrituurde sprotjes

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, knoflook, maïsolie, nootmuskaat, olijfolie, peper, bladpeterselie, sojaolie, spiering, sprot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Landloperssoep

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paardenbloemblad, peterselie, rucola, uien, wilde kruiden en zuring

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In courgette gewikkelde lamskebabs

Ingrediënten:
basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gevulde mosselen op Istanbulse wijze

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, dille, kaneel, knoflook, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, nootmuskaat, olijfolie, pijnboompitten, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsrouleau gevuld met mortadella en pistache

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kalfsbouillon, kalfsgehakt, knoflook, mortadella, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en witbroodkruim

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cannelloni di ricotta con sugo di pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bladpeterselie, citroenrasp, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, mozzarella, nootmuskaat, parmigiano, pecorino, ricotta en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Albóndigas - Gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, ei, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, oud brood, peterselie, pijnboompitten, rundergehakt, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Haal meer recepten op...