240 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloembotereikippenbouillonknoflookkruidenlamsboutlamsschouderlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreirode uirode wijnrozemarijnsjalottomaatvleeswaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsbout, lamsfilet, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, pimentón, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Perfecte lamspastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, ei, engelse mosterd, knolselderij, lamsbotten, lamsbraadvet, lamsjus, lamsniertjes, lamsvlees, laurier, linzen, olijfolie, rode ui, tijm, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenragout met abrikozen

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, geitenvlees, kaneel, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, lamsvlees, laurierblad, meiknol, munt, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Avondmaal uit Home Made winter:

Irish stew

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, gerst, koolraap, lamsbouillon, lamsvlees, laurier, pastinaak, peterselie, prei, tijm, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Tarbais beans

Ingrediënten:
bacon, bruine lamsfond, bruine varkensfond, calciumchloride, eendenvet, lamsschouder, knoflook, lamsschouder, tijm, ui, witte tarbais bonen en zwarte peperkorrels

Soort:
groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Lamsragout met voorjaarsgroenten - navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bospeen, bosui, boter, bouquet garni, doperwten, haricots verts, kippenbouillon, knoflook, lamsborst, lamshals, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, meiknolletjes, olie, peper, suiker, tomaat, verse kervel, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

lamb stock

Ingrediënten:
knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, laurier, peperkorrels, zwart, salie, selderij, steranijs, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Şiş kebab - Spieskebab

Ingrediënten:
azijn, kalfsvlees, lamsvlees, olie, paprikapoeder, peper, pimentpoeder, rode wijn, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees / lamsvlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria España:

Stoofpot uit de Exremadura - caldereta extremeña

Ingrediënten:
azijn, bouillon, gedroogde paprika, gedroogde rode spaanse peper, geitenvlees, knoflook, lamslever, lamsvlees, laurierblad, mild paprikapoeder, olijfolie, peper, ui, verse tijm, witbrood, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, geitenvlees, ham, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olie, peterselie, prei, tijm, ui, wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Groene gehaktballen

Ingrediënten:
droge witte wijn, peterselie, gerookt ontbijtspek, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, sjalotjes, snijbiet, tijm, wilde spinazie en zout

Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Şiş kebap - Vlees op stokjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, aubergine, citroen, groene paprika, knoflook, lamsvlees, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, rode paprika, rozijnen, sjalot, tijm, tomaat, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Haggis uit Essex in de stijl van shepherd'spie

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gemalen kruidnagel, gerookt dooregen spek, hacheevlees, havermout, kippenlevertjes, lamshart, lamsniertjes, lamsschouder, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, piment, runderbouillon, schapenschouder, sinaasappel, tijm, ui, varkenshart, whisky, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit  - Asperges - verrukkelijk veelzijdig

Diner / hoofdgerecht uit Asperges - verrukkelijk veelzijdig:

Aspergekoppen met in de oven bereide lamsfilet, koteletjes en ravioli van niertjes, auberginekaviaar, aardappelrisotto en eigen jus met gerookte merg

Ingrediënten:
aspergepunten, auberginechips, auberginekaviaar, beignetbeslag, boter, gerookte merg, kervel, knoflook, lamsfilet, lamsjus, lamsnieren, lamsrack, madeira, melk, olijfolie, parmaham, peterselie-olijfoliepuree, ravioli met lamsnierragout, rozemarijn, salie, sjalot, tijm en tomaat

Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Navarin d'agneau

Ingrediënten:
bloem, doperwten, knoflook, krielaardappelen, lamslapjes, lamsschouder, laurier, lente-ui, meiknol, olie, tijm, tomaten uit blik en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...