221 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercourgettegroenteknoflookkruidenmelkolijfoliepaprikapeperpeterseliepreispinaziesuikertijmtomatenpureeuivetwaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Pompoenstoofpot met dumplings

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ei, flespompoen, gedroogde perzische citroen, gemalen koriander, gemalen kurkuma, gerookt paprikapoeder, kaneel, knoflook, koolzuurhoudend water, korianderzaad, matsemeel, olijfolie, plantaardige olie, tomaat, ui, venkelzaad, water, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Zuppa reale

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ei, escarole, extra vergine olijfolie, knoflook, krulandijvie, maïsgriesmeel, parmezaanse kaas, peterselie, scamorza, spinazie, tomaat, wortel en zachte kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Groene paprika´s gevuld met gehakt

Ingrediënten:
bloem, brood, ei, groene paprika, half-om-halfgehakt, knoflook, serranoham, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / groente
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Vierkante omeletten - kai yad sai

Ingrediënten:
bai pak chee, ei, garnalen, knoflook, kratiem, lente-ui, maggi, nam pla, olie, peultjes, suiker, thaise vissaus, tomaat, ui, varkensvlees, verse koriander, witte peper en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Pièce de boeuf à la cuillère - Kleingesneden gesmoord rundvlees, geserveerd in een rundvleescroûte

Ingrediënten:
arrowroot, bacon, boontjes, broodkruim, champignons, ei, fond, gebakken aardappels, gesmoorde sla, gesmoorde uitjes, gesmoorde wortel, ham, kalfspoot, kleine witte uitjes, lente-ui, madeira, maïzena, marinade voor boeuf à la mode, olie, parmezaanse kaas, peterselie, port, reuzel, runderbouillon, sjalot, tomaat, varkensspek, vleesjus, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Empanadillas de txangurro - Spinkrabpakketjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, ei, fino sherry, knoflook, laurier, olijfolie, prei, roomboterbladerdeeg, sjalot, tomaten, wit krabvlees, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Moestuinsalade - ensalada hortelana

Ingrediënten:
augurk, azijn, bosui, ei, ijsbergsla, lente ui, maggi, mosterd, olijfolie, romatomaat, sla, tijmpoeder, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Rauwkost-eiercocktail

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, doperwten, ei, engelse kerrie, garnalen, kwark, olie, paprika, paprikapoeder, sojasaus, tomaten, wortel en zout

Keuken:
Duits
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Aïolischotel

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroensap, dijonmosterd, eierdooier, kappertjes, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, peterselie, peultjes en wortel

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gemengde gevulde groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brood, courgette, ei, groene paprika, half-om-halfgehakt, knoflook, melk, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kalfskop met ravigotesaus

Ingrediënten:
arachideolie, augurk, azijn, banaansjalot, bieslook, bleekselderij, bouquet garni, ei, grof zout, kalfskop, kalfstong, kruidnagel, laurier, tomaten, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten met z'n allen:

Surinaamse pasteitjes

Ingrediënten:
augurk, diepvriesbladerdeeg, doperwtjes, eidooier, eieren, kappertjes, kipfilet, olie, selderij, knoflook, tomatenpuree, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Surinaams
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Txangurro-ravioli

Ingrediënten:
boter, ei, zoet gerookt paprikapoeder, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, kristalsuiker, lasagnevellen, laurierblad, manchego, olijfolie, prei, slagroom, tomaat uit blik, verse bladpeterselie, verse tijm, vieux, visbouillon, witbrood, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Patrijs met kool - perdiz con coles

Ingrediënten:
bacon, bloem, chorizo, cognac, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, groene kool, knoflook, kwartel, melk, nootmuskaat, olijfolie, patrijs, piepkuiken, pittige varkensworst, reuzel, savooiekool, sinaasappelrasp, tomaat, ui, varkensgehakt, verse marjolein, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witbrood, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Ossenstaartpastei met griesmeelkorst

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne maïsgries, fijne polenta, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen kruidnagel, ijswater, knoflook, olijfolie, ossenstaart, pure chocolade, reuzel, rode ui, rundvleesbouillon, spaanse rode wijn, tempranillo, tomaat uit blik, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Hollandse curry

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, ei, gemberwortel, grauwe erwten, knoflook, kokoscrème, kurkuma, macadamianoten, prei, rijst, rode puntpaprika, thaise rode currypasta, tomatenblokjes uit blik, ui, wortel, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Lamsrug met kruidenkorst en Foyotsaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, dijonmosterd, eidooier, foyotsaus, knoflook, lamsbot, lamsrug, olie, peper, prei, rode wijn, rozemarijn, selderij, tijm, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, vers witbroodkruim, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
lamsvlees
Haal meer recepten op...