35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloembotercitroencrème fraîchedragondroge witte wijneidooierkipknoflooklaurierlaurierbladnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreisjalotslagroomtijmuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Spaghetti met garnalen en artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, bladpeterselie, bleekselderij, bottarga, citroensap, garnaal, olijfolie, sjalot, spaghetti, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

sopa de mariscos

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, garnalen, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, oud brood, paprikapoeder, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, zalm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, margarine, mosselen, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Kalfsingewanden in sauce poulette - fraise de veau poulette

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, bouquet garni, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eidooier, ganzenvet, grof zeezout, kalfsingewanden, knoflook, kruidnagel, nootmuskaat, tarwebloem, ui, verse peterselie, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Filet van rode barbeel en kleine inktvisjes, gevuld met aubergineragout - les filets de rougets et petits encornets farcis de Méditerranée-poèlée aux aubergines

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, boter, chipolataworstjes, citroensap, tijm, inktvisjes, knoflook, kreeftensoep, laurierblad, olijfolie, paneermeel, rijst, rode barbeelfilet, rode côte de provence, sjalot, snijbietblad, ui, verse peterselie, peper, witte wijn en zeezout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Hummer mit Steinpilzen / Kreeft met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champagneazijn, citroensap, cocktailtomaten, cognac, dragon, eekhoorntjesbrood, knoflook, kreeft, olijfolie, paddenstoelen, peper, peterselie, schorseneren, sjalot, tomatenpuree, visfond, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zeezout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Walnootpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, citroensap, druivenpitolie, maïsolie, peterselie, tijm, ui, walnoten, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / noten / paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, bruine linzen, citroensap, druivenpitolie, garam masala, groene linzen, kerriepoeder, knoflook, maïsolie, peterselie, rode linzen, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddestoelenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, champignons, citroensap, druivenpitolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, maïsolie, peterselie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Knoflooksoep met harissa

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, saffraan, sjalot, tijm, tomatenpuree, witte wijn, zeezout en zoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heekpakketje met linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, bosui, citroensap, droge witte wijn, groene linzen, heekmoten, knoflook, koriander, olijfolie, olijfolie extra vierge, peper, peterselie, prei, rode linzen, venkel, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsborst met salsa verde en schorseneren

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, bladpeterselie, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroen, citroensap, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kappers, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, pancetta, rodewijnazijn, rucola, schorseneer, uien en winterpeen

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Lunch uit De Zilveren Lepel:

Zeelt met kruiden - tinca alle erbe

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, groene olijven, olijfolie, peper, sjalot, verse basilicum, verse bladpeterselie, majoraan, verse tijm, voorgeweekte stokvis, wortel, zeelt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Thea Spierings en M. van Stokkom - Carpaccio!

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Carpaccio!:

Kalfsvlees met tonijnsaus

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bliktonijn, citroensap, kalfsmuis, kappers, olijfolie, peterselie, ui, winterwortel en witte wijn

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Risotto alla marinara - Visrisotto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroensap, garnalen, inktvis, mosselen, olijfolie, bladpeterselie, rode spaanse peper, tomatensaus, ui, venusschelpen, vialone nano-rijst, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Chaud-frois de poulet, morvandelle - Kip chaud-froid

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...