206 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbloembloemkoolboerenkoolboterbroccolicitroensapeigehaktgroenteknoflooklauriernootmuskaatolijfolieparmezaanse kaaspeperroomsuikertijmuivleeswaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Gazpacho van rode kool

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, dijonmosterd, druivenpitolie, eidooier, engelse mosterd, grove mosterd, komkommer, mayonaise, melkpoeder, rode kool, rode wijn, rodewijnazijn, slagroom, volle melk en witbrood

Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde patrijs in kool

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, gruyère, melk, olijfolie, patrijs, groene kool, tomaat, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Gehakt ovenschotel met kool en prei

Ingrediënten:
30plus kaas, aardappel, bak en braad, bloem, kerriepoeder, kipgehakt, kippenbouillonblokje, magere melk, olijfolie, peper, prei, tomaat, tomatenblokjes, ui, water, witte kool en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kool - chou farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, crépine, ei, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, melk, olie, peper, quatre épices, savooiekool, sjalot, speklap, tijm, ui, varkensdarmnet, varkensschouder, verse bieslook, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Patrijs met kool - perdiz con coles

Ingrediënten:
bacon, bloem, chorizo, cognac, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, groene kool, knoflook, kwartel, melk, nootmuskaat, olijfolie, patrijs, piepkuiken, pittige varkensworst, reuzel, savooiekool, sinaasappelrasp, tomaat, ui, varkensgehakt, verse marjolein, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witbrood, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Koolpaté

Ingrediënten:
buikspek, ei, kool, melk, olijfolie, serranoham en worstvlees

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / paté/terrine
Een recept uit Kristen Beddard - Alles over kool

Recept uit Alles over kool:

Colcannon

Ingrediënten:
aardappels, druivenpitolie, groene kool, preien, volle melk en 
zout en peper

Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

La Mique - Noedel met gezouten varkensvlees

Ingrediënten:
bakpoeder, bleekselderij, bloem, ei, ganzenvet, gezouten varkensvlees, kool, kruidnagel, melk, olie, oud brood, peper, prei, snijbiet, ui, varkensvet, water, witte raap en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / varkensvlees / bouillon / noedels
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

White Coleslaw

Ingrediënten:
dijonmosterd, druivenpitolie, eidooier, selderijzaad, groene appel, karnemelk, mierikswortel, savooiekool, spekvet, suiker, witte balsamicoazijn en zout

Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver - Mijn favoriete gezonde recepten

Diner uit Mijn favoriete gezonde recepten:

Rommelige winterlasagne

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, gerookte bacon, halfvolle melk, kastanje champignons, kippendijfilets, lasagnevellen, laurierblaadjes, olijfolie, parmezaanse kaas, preien, savooiekool, venkelknollen, verse tijm, volkorenbloem en volkorenbrood

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Rommelige winterlasagne, savooiekool & romige kipstoof

Ingrediënten:
bleekselderij, engelse mosterd, gerookte doorregen bacon, halfvolle melk, kastanjechampignons, kippendijfilets, lasagnevellen, laurier, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, prei, savooiekool, tijm, venkel, volkorenbloem en volkorenbrood

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Leeuweriktong met aardappels en shiitakes

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, gerookte spekjes, groentebouillon, leeuweriktong, melk, olijfolie, paddenstoelenbouillon, peper, piccalilly, shiitake, truffelaardappel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente / paddenstoelen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Makreelkebab, walnoten en chilipeper

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, ingelegde chilipeper, karwijzaad, knoflook, makreelfilet, melk, pitabroodje, platbrood, rode chilipeper, tahin, verse bladpeterselie, verse munt, walnoten, water, witte kool en zout

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Koolrollade

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, half-om-halfgehakt, lavas, melk, olie, oud brood, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, witte kool en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / groente
Haal meer recepten op...