221 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijcitroensapgembergroenteknoflookkomkommerkruidenkurkumaolieolijfoliepeperpeterselierijstspecerijensuikertijmtomaatuivleeswaterzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kalfsbotten, kalfsschenkel, kervel, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Indiase groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, gember, kerrie, knoflook, koriander, korianderzaad, mosterdzaad, prei, ui, winterpeen en zonnebloemolie

Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, koriander, laurier, peper, prei, tijm, water, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Recept uit Gevulde deeghapjes:

Visravioli

Ingrediënten:
doperwt, geelwortel, gemberwortel, kabeljauwfilet, lente ui, prei, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, verse bieslook, verse koriander, wontonvel en wortel

Keuken:
Chinees
Soort:
soep/bouillon / hartige hapjes / beslag/deeg / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Recept uit Lekkere recepten van het land:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurierblaadjes, peterselie, preien, rozemarijn, tijm, uien, wortels, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Een recept uit Anne Cazor en Julien Attard - De Topchefs van de Moleculaire keuken

Diner / voorgerecht uit De Topchefs van de Moleculaire keuken:

Langoustinebouillon

Ingrediënten:
basilicum, citroengras, dille, kardemomzaad, knoflook, korianderzaad, langoustine, laurier, limoenschil, olie, peterselie, prei, tijm, tomaten, ui, venkelknol, viskarkas, witte wijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Pekingeend met bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde chinese noedels, gember, koriander, lente-ui, nam pla, pekingeend, peultjes, prei, rode spaanse pepertjes, sesamolie, steranijs, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Chinees
Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Runderconsommé

Ingrediënten:
bleekselderij, gehakt, knoflook, koriander, ossenstaart, peper, prei, tomaat, ui, vermicelli en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Duivenbouillon

Ingrediënten:
karkas van duif, karkas van gevogelte, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Soto Ajam - Kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroenrasp, ei, gember, ketoembar, kip, knoflook, olie, peper, prei, rijst, serehpoeder, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit M. Williams, Chr. MacFadden en Michelle M. Williams - Mixen mengen malen

Diner / hoofdgerecht uit Mixen mengen malen:

Couscous met groente, rode pepers en knoflook

Ingrediënten:
couscous, dille, gedroogde spaanse peper, gemalen karwijzaad, gemalen korianderzaad, groene spaanse peper, knoflook, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode spaanse peper, selderijblad, tomatenpuree, ui, venkel, water en wortelloof

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bouillon met grote garnalen

Ingrediënten:
gemberwortel, prei, reuzengarnaal, rode paprika, rode peper, serehstengel, sojasaus, verse koriander en winterwortel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / hoofdgerecht uit De man die alles at:

Couscous met venkelgroen

Ingrediënten:
couscous, dille, groene spaanse peper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, tomatenpuree, ui, venkelgroen, water en wortelloof

Keuken:
Meditteraans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Linzen met ragout ven paddestoelen en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, gedroogde porcini, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, koriander, laurier, olijfolie, prei, puy-linzen, selderijknol, slagroom, tijm, ui, wilde paddestoelen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / voorgerecht uit Brindisa:

Barny's salade van limabonen, piquillo-paprika, artisjokken en olijven

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, bosui, bouquet garni, extra vierge olijfolie, farcellet, geroosterde artisjokken op olie, koriander, olijfolie, peperkorrels, piquillopaprika, prei, sherryazijn, spaanse judionbonen, ui, wortel, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zalm in papillot

Ingrediënten:
aardappelen, beurre blanc, bieslook, boter, champagne, champignons, citroenkruid, citroenrasp, dragon, droge witte wijn, gerookt spek, grof zeezout, kervel, koriander, nootmuskaat, peper, prei, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Diner / hoofdgerecht uit Retour Japan:

Pikant langoustinegerecht

Ingrediënten:
amandelen, chilipeper, grietfilets, hazelnoten, koriander, langoustines, laoswortel, olijfolie, prei, sobanoedels, sojasaus, taugé, winterwortel en witte kool

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...