52 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijboterchampignoncitroendroge witte wijngroenteknoflookknolselderijkruidenlaurieroliepeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnrunderbouillontomaattomatenpureeuizoutzwarte peperkorrels
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Erwtjes, jamón en anijszaad

Ingrediënten:
anijslikeur, bosui, doperwtjes, groen anijszaad, groentebouillon, jamón ibérico, knoflook, laurierblad, olijfolie, ouzo, rode ui, venkelzaad, verse munt, verse tijm, water en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / peulvruchten / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip met rijst - poule au riz

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, kippenorgaanvlees, langkorrelrijst, laurierblad, peper, plantaardige olie, poularde, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte bourgogne, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Kikkererwtensalade - salade de pois chiches

Ingrediënten:
azijn, gedroogde kikkererwten, knoflook, kruidnagel, laurierblad, mineraalwater, olie, peper, ui, verse peterselie, verse tijm, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
salade / peulvruchten / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bourride

Ingrediënten:
bot, bouquet garni, droge witte wijn, eierdooier, gedroogde venkel, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, peterselie, pittige mosterd, prei, sinaasappelschil, stokbrood, tarbot, ui, verse tijm, water, witvis, wortel, zeebaars, zeeduivel, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Biet bourguignon

Ingrediënten:
bietjes, champignons, extra vergine olijfolie, groentebouillon, laurierblaadjes, pareluitjes, portobello's, puy-linzen, rode wijn, tijm, knoflook, tomatenpuree, ui, water en wortels

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stevige zeevruchtensoep met migas

Ingrediënten:
babypijlinktvis, bleekselderij, brood, cayennepeper, fino sherry, garnalen, gemalen venkelzaad, gezeefde tomaten, ham, heek, jamón, knoflook, laurierblad, lente ui, mosselen, mul, olijfolie, passata, pikant gerookt paprikapoeder, prosciutto, rode ui, saffraandraadjes, sinaasappelschil, snapper, venusschelp, verse tijm, visbouillon, visfilet, vongole, water, wortel, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Meeresfrüchtenfond - Zeevruchtenfond

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, tijm, tomatenpuree, ui, venkelgroen, venkelknol, water, wortel, zeevruchtenschalen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Kaviaarlinzen Met Venkelworst

Ingrediënten:
azijn, bieslook, blauwe kaas, bleekselderij, bospeentjes, kaviaarlinzen, kumato-tomaten, kyouno-kujyouno-negiabura, laurierblad, linzen, olijfolie, peterselie, sjalotjes, tijm, tomaten, ui, venkelworstjes, water en zout

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht / basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding groente marineren

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, groente, korianderpoeder, laurierblad, olie, peterselie, tijm, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Gevogeltefond

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsbeenderen, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, slachtafval van gevogelte, soepkip, tijm, water, witte peperkorrels, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild en gevogelte / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gemüsefond - Groentefond

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde shiitake, knoflook, knolselderij, laurier, olijfolie, pastinaak, peterseliestelen, prei, raapolie, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / bouillon
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Varkensschenkel in peterseliegelei

Ingrediënten:
gepekelde varkensschenkel, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterseliegelei, prei, tijm, ui, veldsla, vinaigrette met truffelsap, water, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Bourgondische runderstoofschotel

Ingrediënten:
atkins bake mix, bleekselderij, boter, droge rode wijn, gedroogde tijm, kleine champignons, knoflook, laurier, olijfolie, ontbijtspek, runderlende, runderribstuk, ui, water, wortel en zoutarme runderbouillon

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenbouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bospaddenstoelen, graankorrels, hertenbotten, jeneverbes, knoflook, knolgroenten, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, spruitjes, tijm, tomaat, ui, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Haal meer recepten op...