78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercitroenraspcitroensapcitroenschilcourgettefruitgroentebouillonknoflookkruidenlaurierolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselietijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Shawarma

Ingrediënten:
azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gebraden houtduif - palombacce alla ghiotta

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, droge rode wijn, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, houtduif, knoflook, oud witbrood, peper, salieblaadjes, ui, verse rozemarijn, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Schenkel van jong rund met peterselie

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, droge witte wijn, knoflook, limoen, olie, peper, prei, rozemarijn, runderschenkel, tomaat, ui, wortel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Hertenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroenschil, geklaarde boter, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peper, plantaardige olie, rode-bessenjam, rode wijn, rozemarijn, sjalot, ui, wildfond, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / marinade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Salade van kalfshaas - filetto in conza

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kalfshaas, olijfolie, peper, ui, verse basilicum, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al kippenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, eekhoorntjesbrood, eend, extra vierge-olijfolie, jeneverbes, kaaskorst van parmezaanse kaas, kalkoen, kippenbouillon, kippenbout, laurierblad, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, rozemarijn, runderbouillon, tagliatelle, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:

Koude tulband met zilveren sardientjes

Ingrediënten:
bladzilver, citroen, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, rode spaanse peper, rode ui, rozemarijn, sardienen, tijm, zout en zure room

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit  - Spaans

Diner / hoofdgerecht uit Spaans:

Gebakken tonijn met pruimtomaten

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, knoflook, olijfolie, pruimtomaten, rode ui, rozemarijn, tonijnmoten, vis, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Een recept uit J.M. Bellver - Wereldkeuken Italie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Wereldkeuken Italie:

Ossobuco

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, groentebouillon, laurier, olijfolie, ossobuco, peper, peterselie, rozemarijn, selder, tomaat, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Snack of tussendoortje uit Speisekammer:

Lardo-Crème - Crème van lardo (opties voor smaakmakers)

Ingrediënten:
ajvar, ansjovisfilet, chilivlokken, citroenrasp, gemalen lardo, ingelegde rode ui, kappertjes, knoflook, parmezaanse kaas, rode wijnazijn, rozemarijn, srirachasaus, tijm, truffel en zwarte peper

Keuken:
Noord-west-Europees / Italiaans
Soort:
inmaak
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feines Rehragout - Fijne reeragout

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, buikspek, citroenrasp, jeneverbessen, jonge rode wijn, knoflook, olie, peper, peterselie, prei, reeschouder, rode ui, rozemarijn, sinaasappelrasp, slagroom, tijm, tomatenpuree, vossenbesconfiture, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Lintnoedels met bonen en pancetta

Ingrediënten:
citroen, gedroogde borlottibonen, honing, knoflook, lintnoedels, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, radicchio, rozemarijn, salie, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Haal meer recepten op...